Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Ajankohtaista

Hotellin uudistamisessa riittää projektia monelle - Tampereen Ilveksen peruskorjaus alkaa

01.12.2020

Tampereella sijaitseva Original Sokos Hotel Ilves menee joulukuussa kiinni, kun vuoden kestävä peruskorjaus käynnistyy. Kaupungin maamerkki uudistetaan läpikotaisin, millä varmistetaan sen houkuttelevuutta myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hotelli Ilves on yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista ja siksi sen uudistaminen kiinnostaa laajasti. Kyseessä on Kevan ja hotellia operoivan Sokotelin osalta yhteisesti kymmenien miljoonien investointi.

Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Hankkeella on iso työllistävä vaikutus erityisesti Pirkanmaalla.

– Tätä on aktiivisesti suunniteltu puolitoista vuotta. Näin laaja uudistushanke vaatii todella monipuolisen joukon ammattilaisia liittyen suunnitteluun, purkamiseen, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sähkötöihin, sisustukseen, maalaukseen jne. Työmaavaiheessa on ainakin sata eri ammattilaista töissä, kertoo kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson Kevasta.

Kuva: Sokotel Oy

 

Ilves on eläkesijoittajalle sopiva kohde: siinä yhdistyvät pitkä omistus, vakaa tuotto sekä luotettava ja pitkäikäinen vuokralainen. Kohde on yksi kahdeksasta Kevan kokonaan tai osittain omistamasta hotellikiinteistöstä.

– Hotelli Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius sanoo.

Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä, sillä se on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin.

– Vappujäynänä ja aprillipäivän pilana Ilves-hotellin katolla olevaa isoa nimeä on yritetty vaihtaa ainakin Tapparaksi, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä tietääkseni konkreettisesti onnistunut – lehdessäkin näitä kuvamanipulaatioita on kyllä esiintynyt, Leeni Andersson naurahtaa.

Sokotelin tiedote

Sulje

Vastuullisuustavoitteet Kevan sijoitustoiminnassa

20.11.2020

Vastuullisuusohjelmamme mukaan Kevan vastuullisuus toteutuu tekoina ja kehityksenä neljällä alueella: asiakkaat, henkilöstö, sijoitukset ja tapamme toimia.

Sijoitustoimintamme vastuullisuustavoitteet liittyvät olennaisesti ydintehtäväämme pitkäjänteisenä eläkesijoittajana.

Lue lisää

Sijoitustuotto pitkällä aikavälillä

Perustehtävämme on turvata julkisella alalla nyt ja tulevaisuudessa työskentelevien eläkkeet. Tämän vastuun kattamiseksi tarvitaan sijoitustuottoja. Kestävä taloudellinen kehitys on oleellinen tekijä pitkän tähtäimen tuottoja tavoiteltaessa.

Työnantajilta ja työntekijöiltä kerättävät eläkemaksut eivät enää riitä kattamaan maksettavia eläkkeitä. Sijoitustuottojen merkitys eläketurvan rahoittamisessa kasvaa tulevina vuosina entisestään, vaikka tulevaisuudessakin työnantajien ja työntekijöiden eläkemaksujen osuus säilyy selvästi merkittävimpänä eläkkeiden rahoituslähteenä.

Eläkevastuut ulottuvat vuosikymmenien päähän, mikä toisaalta antaa samalla mahdollisuuden tarkastella tehtäviä sijoituspäätöksiä vastaavalla kärsivällisyydellä. ”Eläkesijoittajan kvartaali” – 25 vuotta – kuvastaa tätä hyvin.

Kevan sijoitustoiminta on onnistunut tehtävässään hyvin, olemme toimialan kärjessä pitkän aikavälin sijoitusten reaalituotoilla mitattuna.

Aktiivisen omistajuuden mekanismien parantaminen

Toinen tavoitteemme liittyy aktiivisuuteemme omistajana. Kevan omistajaohjauksen periaatteet päivitettiin vuoden 2019 lopussa Kevan hallituksessa ja ne mahdollistavat Kevalle aktiivisemman roolin osakkeenomistajana.

Arvostamme sijoituskohteita, joiden päätöksenteossa ja toiminnassa painottuu pitkäjänteisyys ja vastuullinen tapa toimia. Odotamme, että sijoituskohteenamme olevat yhtiöt kehittävät toimintaansa mahdollisten epäkohtien osalta.

Vaikutamme omistamiimme yrityksiin suoraan ja omaisuudenhoitajiemme kautta. Viime vuonna ulkoistetuilla omaisuudenhoitajillamme oli käynnissä yli 1 000 tavoitteellista vaikuttamisprosessia ja he osallistuivat globaalisti yli 2 000 yhtiökokoukseen. Tästä syntyy merkittävä muutosvoima vaikuttaa ympäristöasioihin sekä yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviin kysymyksiin.

Olemme viime vuosina myös lisänneet osallistumistamme erilaisiin yhteistyöaloitteisiin ja verkostoihin, jotka ovat kohdistuneet erityisesti ilmastonmuutokseen:

  • olemme liittyneet jäseneksi Euroopan suurimpaan ilmastonmuutoksen vastaiseen sijoittajien yhteenliittymään IIGCC:hen
  • osallistuneet G20-maiden johtajille tehtyyn vetoomukseen hillitä ilmastonmuutosta
  • osallistuneet projekteihin, joissa on edellytetty yrityksiltä ympäristöraportointia ja päästöjen pienentämistä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Kiinteistösijoitusten ympäristötavoitteet

Kolmas kokonaisuus sijoitustoimintamme vastuullisuustavoitteista liittyy suoriin kiinteistösijoituksiimme.

Saavutimme kiinteistösijoitusten edelliset ympäristötavoitteet etuajassa ja asetimme alkuvuodesta uudet, kunnianhimoiset tavoitteet, joiden mukaan kaikki Kevan omassa hallinnassa olevat kiinteistöt ovat energiankäytön osalta hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

Allekirjoitimme maaliskuussa kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, jolla varmistetaan tavoitteeseen pääsemistä.

Marraskuun alussa liityimme Helsingin Ilmastokumppanit-verkostoon, joka on elinkeinoelämään yhteistyöhanke kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä on meille merkittävä sitoumus, koska liki 50 % Kevan sijoituskiinteistöjen energiankulutuksesta tapahtuu juuri Helsingin alueella.

Kevan kiinteistösijoitusten toimenpiteet ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ovat konkreettisia, olipa sitten kyse Sellon kauppakeskuksen virtuaalivoimalasta, Espoon Andante-toimistorakennuksen LEED Gold -tason ympäristösertifioinnista tai Tampereen Marriott-hotellista, joka oli ensimmäinen kansainvälisen hotelliketjun hiilineutraali uusi kiinteistö Suomessa.

Askeleita kohti hiilineutraaliutta otetaan osana uusien kohteiden suunnittelua ja vanhojen korjauksessa koko ajan.

Tutustu käytännön vastuullisuustekoihimme:


BLOGI 20.11.2020 Timo Kietäväinen

Vastuullisuustavoitteet Kevan sijoitustoiminnassa

Sulje

Tiedote Kevan yritysvuokralaisille

18.03.2020

Koronaviruspandemia on täysin uudenlainen haaste suomalaisille ja koko maailmalle.

Lue lisää

Kevan perustehtävä on eläkkeiden maksaminen. Kevan sijoitustoiminnan tehtävä on varojen sijoittaminen niin, että sijoitustuotot mahdollistavat ennustettavan ja vakaan eläkemaksun tason pitkälle tulevaisuuteen.

Kevan aikajänne on pitkä

Maassa vallitsee nyt poikkeustila, mutta se päättyy aikanaan. Karanteenit puretaan, koulut avataan ja ihmiset palaavat työpaikoille, kauppoihin ja ravintoloihin hoitamaan asioitaan ja tapaamaan toisiaan.

Jotta koronaviruspandemian pitkäaikaisvaikutus pieniin ja keskisuuriin yritysvuokralaisiimme jäisi mahdollisimman pieneksi, olemme valmiita joustamaan yritysten vuokranmaksuajoissa ja muissa sopimusehdoissa. Lähtökohtana on, että vuokranmaksukyvyn aleneminen johtuu nimenomaan koronasta.

Mikäli koronaviruspandemia on vaikuttanut yrityksenne kykyyn maksaa vuokrat normaalisti, pyydämme tekemään perustellun ilmoituksen tilanteesta ja toiveestanne omalle yhteyshenkilöllenne Kevassa tai sähköpostiosoitteeseen toimitilat[at]keva.fi.

Poikkeustilanne vaikuttaa myös omaan toimintaamme, mutta pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

Sulje

Kevan tavoite: hiilineutraaliksi kiinteistöjensä energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä

11.03.2020

Keva on allekirjoittanut Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, joka tähtää rakennusten hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä. Sitoumus on keskeinen työkalu Kevan suorien kiinteistöomistusten ympäristöstrategian tavoitteiden saavuttamisessa.

Lue lisää

Keva on päivittänyt omistamiensa kiinteistöjen ympäristöstrategiaa tämän vuoden alusta.

Tavoitteena on puolittaa kiinteistöjen energiankäytön hiilidioksidipäästöt vuoden 2025 loppuun mennessä ja olla hiilineutraali energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä. Keva on allekirjoittanut kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, jolla varmistetaan tavoitteeseen pääsemistä.

– Sitoumus keskittyy tuoreen ympäristöstrategiamme keskeiseen osa-alueeseen eli suorien kiinteistöomistusten energiankäytön ilmastovaikutusten nollaamiseen, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius sanoo.

– Näin varmistamme keskittymisen olennaiseen ja saamme toteutettua kunnianhimoisen tavoitteemme myös taloudellisilla mittareilla kannattavasti, hän lisää. Pitkäaikaiselle eläkesijoittajalle tällainen menettely sopii oikein hyvin, hän muistuttaa.

Kevan kiinteistöjen ympäristöpäällikkö Tuomas Helinin mukaan tavoitteena on myös tehostaa kiinteistöjen energiankäyttöä viidenneksellä vuoden 2030 loppuun mennessä.

– Kiinteistöillä paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian osuutta pyritään nostamaan 10 %:iin vuoden 2030 loppuun mennessä mm. aurinkopaneeli- ja lämpöpumppuinvestoinneilla. Ostosähkö on kiinteistöissämme ollut kokonaan uusiutuvaa jo vuodesta 2019 lähtien, hän kertoo.

Kaikissa 2020-luvulla käynnistyvissä rakennushankkeissa valmistuu energiankäytön osalta hiilineutraaleja rakennuksia ja ne ovat ympäristösertifioituja (LEED, BREEAM, RTS tai vastaava). Lisäksi 2020-2025 valmistuvista asunnoista vähintään 10 % on puurakenteisia.

Net Zero Carbon Buildings -sitoumus on vaikuttava tapa toimia
Nyt allekirjoitettu sitoumus on osa maailmanlaajuisen World Green Building Council (GBC)-verkoston toimintaa, jonka tavoitteena on vahvistaa rakennetun ympäristön kestävää kehitystä.

– Verkostolla on kiinteistösektorin vakuuttavin ymmärrys ja osaaminen kiinteistöjen hiilineutraaliuden edistämisessä ja kyky tunnistaa mikä on oleellista ja tehokasta ja mikä ei, Tuomas Helin sanoo.

Yksin Suomen GBC-verkostoon kuuluu noin 150 kiinteistö- ja energiasektorin keskeistä organisaatiota.

Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittaneet yritykset, kaupungit ja alueet tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä kaikissa kiinteistöissään. Sitoumuksen allekirjoittajat toimivat kirittäjinä koko alalle tukien sitä, että kaikki rakennukset globaalisti toimivat päästöttömästi vuoteen 2050 mennessä.

Sitoumuksen ovat Suomessa aiemmin allekirjoittaneet mm. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva ja Helsingin kaupunki.

– Hiilineutraaliin energiankäyttöön siirtyminen tulee olemaan yksi tämän vuosikymmenen merkittävimmistä ilmastoteoista, joita kiinteistöalalle voimme tehdä. On erittäin hienoa ja tärkeää, että Keva alan keskeisenä toimijana näyttää esimerkillään suuntaa. Toivomme mahdollisimman monen kiinteistöalalla tarttuvan tähän mahdollisuuteen, kertoo kehityspäällikkö Lauri Tähtinen Green Building Council Finlandista.

Kevan suoraan omistamien 133 kiinteistökohteen vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2019 päättyessä noin 870 000 m². Niissä oli noin 4200 vuokrasopimusta, joista noin 3 400 asuntoja ja loput toimitiloja.

 

Lisätietoja:
kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius, p. 0500 417 997,
carl-henrik.roselius@keva.fi
ympäristöpäällikkö Tuomas Helin, p. 040 827 8355, tuomas.helin@keva.fi

Sulje

Keva uudistaa organisaatiotaan

05.02.2020

Kevassa aloitetaan organisaatiouudistuksesta johtuvat yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko Kevan henkilöstöä eli noin 530 henkeä. Henkilöstöä ei ole tarkoitus irtisanoa.

Lue lisää

Kevan hallitus hyväksyi uuden strategian maaliskuussa 2019. Uuden strategian myötä käynnistettiin Kevan organisaation ja johtamisjärjestelmän uudistustyö syksyllä 2019.

Kevan hallitus päätti aiemmin tänä vuonna muutoksista Kevan johtamisjärjestelmään ja johtoryhmän kokoonpanoon. Tarkoituksena on rakentaa Kevan toiminta entistä selkeämmin toimiviksi prosessikokonaisuuksiksi tämän kevään aikana. Yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään organisaatiouudistuksen vaikutuksia henkilöstöön.

Organisaation ja johtamisjärjestelmän uudistamisessa keskeisinä tavoitteina on lisätä toiminnan tehokkuutta ja parantaa asiakkaiden palvelua sekä vähentää sisäisiä raja-aitoja.

– Keva tavoittelee eläkealan parasta asiakaskokemusta, tehokkainta toimintaa ja kärkisijaa sijoituksissa. Rakennamme asiakkaiden kokonaisvaltaisen palvelun jatkossa heidän tarpeistaan lähtevien prosessien varaan, toimitusjohtaja Timo Kietäväinen kertoo.

Uuden organisaation on tarkoitus tulla voimaan 1.6.2020.

Aiempi uutinen muutoksista johtoryhmän kokoonpanossa


Lisätiedot:

toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, p. 0400 486 043
HR-johtaja Mika Gylén, p. 040 836 8122

Sulje

Keva ja LähiTapiola perustivat yhteiskunnallisiin kiinteistöihin sijoittavan rahaston – tavoitekoko on puoli miljardia euroa

04.02.2020

Keva on suurin sijoittaja rahastossa, jota hallinnoi LähiTapiola-ryhmä. Kevan lisäksi rahaston suurimpiin sijoittajiin kuuluu myös Valtion Eläkerahasto VER.

Lue lisää

Rahastoyhtiön tarkoituksena on sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin. Näitä ovat mm. kuntien ja kuntayhtymien, sairaanhoitopiirien, yliopistojen ja valtion käytössä olevat kiinteistöt, kuten esimerkiksi koulut, päiväkodit, terveysasemat, oikeustalot sekä kuntien, maakuntien ja valtion hallinnon tilat.

Yhtiö voi sijoittaa myös kohteisiin, joissa yksityiset toimijat toteuttavat julkisia palveluja.

Sijoituskohteet voivat olla joko olemassa olevia moderneja ja muuntojoustavia kiinteistöjä tai sellaiseksi kiinteistön ostamisen yhteydessä perusparannettavia sekä uudisrakennushankkeita, jotka toteutetaan julkisten palvelujen käyttöön.

– Rahastossa yhdistyy kaksi meille tärkeää asiaa. Ensinnäkin haluamme osallistua suomalaisen kiinteistömarkkinan kehittämiseen tarjoamalla uudenlaisia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä myös yhteiskunnallisten kiinteistöjen pitkän aikavälin omistamiseen. Toiseksi se tarjoaa sijoittajille riittävän tuottopotentiaalin, mikä luonnollisestikin on edellytys eläkevarojen sijoittajille, Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee.

– Rahasto täydentää nykyistä kiinteistösalkkuamme ja sopii eläkevarojen riittävyydestä huolehtivalle pitkäjänteiselle eläkesijoittajalle hyvin, tiivistää Huotari.

– Markkinoilta on puuttunut suomalaiseen institutionaaliseen sijoittamiseen pohjautuva, pitkäaikaiseen omistajuuteen sitoutunut taho. Yhteiskunnalliset kiinteistöt tarjoavat tulevien vuosien aikana runsaasti potentiaalisia investointimahdollisuuksia, LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n salkunhoitaja Tuomas Rämö kertoo.

LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n hallinnoiman Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky –rahaston sijoittajamäärä tulee kasvamaan alkuvuoden aikana. Rahaston tavoitekoko on puoli miljardia euroa.

Lisätietoja:
Markus Pauli, johtaja, vaihtoehtoiset sijoitukset, Keva, p. +358 20 614 2473

Sulje

Keva kertoo monitilakokemuksistaan

31.01.2020

Toteutamme historiamme suurinta muutosta, johon kuuluu mm. toimitalomme muuttaminen monitilaksi. Kerromme videolla ja Keva-viisitillä, miten monitila palvelee digitalisaation, joustavuuden ja tehokkuuden vaatimuksia.

Lue lisää

Remontoimme Keva-talon monitilaksi, koska toimintakulttuurimme kehittyy ja tapamme tehdä töitä muuttuu. Muutoksiin on painavat syyt: Kevalla on uusi strategia, kovat tavoitteet ja toimintaympäristössämme jylläävät mahtavat muutosvoimat.

Tiivistimme monitilamuutoksen tavoitteet videolle ”Keva-talo uudistuu”.

Kerromme työnantaja-asiakkaillemme ja muiden sidosryhmiemme edustajille toimintakulttuurin muutoksesta ja monitilakokemuksista Keva-visiiteillä, joita järjestetään kerran kuukaudessa. Katso tarkemmat ajankodat ja ilmoittaudu sivulla olevalla lomakkeella.

 

Sulje

Hyvää joulua!

24.12.2019

Hyvää joulua! Kiitämme yhteistyöstä vuonna 2019 ja toivotamme rauhaisaa joulua kaikille.

Lue lisää

Olemme lahjoittaneet joululahjavarat tänä vuonna nuorten syrjäytymistä ehkäisevään Vamos-työhön Diakonissalaitokselle.

Sulje

Turun ammattikorkeakoulu Linnankadun taidekampuksen päävuokralaiseksi

05.12.2019

Turun ammattikorkeakoulu on solminut jatkovuokrasopimukset Kevan omistamista Linnankadun taidekampuksen tiloista.

Lue lisää

Vuokrasopimukset koskevat Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä osoitteessa Linnankatu 54-60. Turun konservatorion toimintaa jatkava Turun musiikinopetus Oy (TMO) jatkaa tiloissa AMK:n alivuokralaisena. Turun konservatorion toiminta ja Sigyn-salin palvelutarjonta jatkuvat ennallaan.

– Ensimmäistä kertaa Turun AMK:n Taideakatemian historiassa kaikki esittävien taiteiden ja musiikin koulutukset tulevat olemaan saman katon alla, kun sirkuskoulutus siirtyy Linnankadulle Sepänkadulta vuoden 2020 aikana, iloitsee Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen. Uusi tilaratkaisu mahdollistaa Turun AMK:n taidekoulutuksen pitkäjänteisen kehittämisen.

– Olemme iloisia, että hyvä yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa Taideakatemian ja konservatorion kiinteistöissä jatkuu, Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen sanoo. – Sijainti ja puitteethan ovat kulttuurille mitä mainioimmat. Ammattikorkeakoulun suunnitelmat myös tukevat alueen kehittymistä, hän lisää.

Kuvassa (vasemmalta) kiinteistöpäällikkö Markus Forsten, Turun AMK, rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen, Turun musiikinopetus Oy, kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen, Keva, koulutusjohtaja Timo Tanskanen, Turun AMK:n Taideakatemia.

 

– Aurajoen vanhan telakka-alueen uudistaminen eläväksi kaupunkikulttuurin kodiksi on ollut Kevalle pitkäjänteisenä ja vastuullisena kiinteistönomistajana koko ajan tärkeää, Moilanen kertoo. – Alueen uudistamista 1990-luvulla voidaan pitää jo sinällään kulttuuritekona: silloisesta hylätystä telakka-alueesta on rakentunut yksi Turun hienoimmista kulttuurikokonaisuuksista. Keva omistaa Turussa yhteensä viitisentoista rakennusta, joista suurin osa on Länsirannan kaupunginosassa.

– Vuokravastuun ottaminen Turun AMK:lle molemmista kiinteistöistä antaa mahdollisuuden elävöittää aluetta myös palveluiden kautta ja tuoda nykyistä vahvemmin ja monipuolisemmin esille Turun AMK:n ja TMO:n toimintaa esittävän taiteen osalta, kertoo Turun AMK:n kiinteistöpäällikkö Markus Forstén.

Tehdyt tilaratkaisut mahdollistavat tiiviin yhteistyön Turun AMK:n ja TMO:n välillä

Turun kaupunki on perustanut Turun musiikinopetus Oy:n (TMO). Yhtiöön siirtyy 1.1.2020 liikkeenluovutuksella Turun konservatorion ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus sekä Turun seudun musiikkiopiston taiteen perusopetus.

– On hienoa, että Turun konservatorion ja musiikkiopiston vilkas toiminta voi jatkua tutuissa tiloissa Linnankadulla ja Mestarinkadulla. Turun konservatorio on ollut Linnankatu 60:n tilojen käyttäjänä vuodesta 1994 asti, jolloin Keva toteuttama peruskorjaus valmistui. Uutta mielenkiintoista virtaa ja pöhinää on luvassa, kun AMK:n sirkuksen koulutus muuttaa muiden esittävien taiteiden seuraan Linnankadulle, Turun konservatorion ja musiikkiopiston rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen toteaa.

– Nyt solmitut sopimukset varmistavat, että musiikki soi ja taide kukoistaa Varvintorin ympäristössä vähintään pitkälle 30-luvulle, Moilanen iloitsee.

Sulje

Tampereen Marriott on Kevan ensimmäinen valmistuessaan hiilineutraali rakennus

06.11.2019

Tampereelle on syntymässä Tampere-talon ja Marriott-hotellin muodostama energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli.

Lue lisää

Vuoden alussa avautuva hotelli Courtyard by Marriott Tampere City on ensimmäinen kansainvälisen hotelliketjun hiilineutraali uusi kiinteistö Suomessa. Se on samalla ensimmäinen Kevan omistama valmistuessaan hiilineutraali rakennus. Marriottin hanke on toteutettu yhteistyössä SRV:n kanssa, joka toimii kohteessa kokonaisvastuullisena urakoitsijana.

– Kevan tavoitteena on, että vuoden 2020 alusta kaikki uutena rakennettavat kiinteistömme ovat hiilineutraaleja, Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo.

Hotellin sähkö Tammerkoskesta ja kaukolämpö hakkeesta

Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on ollut kokonaan uusiutuvaa 1. marraskuuta 2019 alkaen. Hotelli siirtyy käyttämään uusiutuvaa energiaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
Tampere-talo on kiinteistönä Suomen ensimmäinen hiilineutraali kongressi- ja konserttikeskus.

Uusiutuvan energian käyttäminen kiinteistöissä on keskeinen tekijä fossiilivapaan yhteiskunnan tavoittelussa.

Talon ja hotellin energian toimittaa Tampereen Sähkölaitos. Sähkölaitos-konsernin tekemät merkittävät investoinnit uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseen energiantuotannossa ovat osaltaan mahdollistaneet kiinteistöjen hiilineutraalisuuden. Sähkölaitoksen toimittama energia tulee läheltä, Tampereen ja Pirkanmaan alueelta.

Tampere-hiilineutraali_kuvituskuva.jpg

Tampere-talo on ollut toimialallaan ympäristövastuullisuuden edelläkävijöitä yhtiön perustamisajoista lähtien. Talo alkoi rakentaa omaa ympäristöohjelmaa vuonna 1992 ensimmäisenä kongressitalona maailmassa. Talon sähkö tulee Tammerkoskesta ja omasta aurinkovoimalasta sekä jäähdytys Näsijärvestä. Talosta tuli hiilineutraali käyttämiensä energioiden osalta marraskuussa 2019, kun taloa alettiin lämmittää metsähakkeella.

– Vastuullisuus on kärkiteemoja ensi vuoden juhlavuodessamme, kun Tampere-talo täyttää 30 vuotta, Muumipeikko 75 vuotta, Tampere Filharmonia 90 vuotta sekä hotelli avautuu, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere hiilineutraaliksi 2030

Eri laskelmien mukaan rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta, ja ne aiheuttavat yli 30 prosenttia päästöistä. Rakennetun ympäristön päästöjen vähentäminen vaikuttaa olennaisesti siihen, että Suomesta voidaan tehdä hiilineutraali. Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tätä tavoitetta tukee kaupungin talousarvion osana oleva ilmastobudjetointi, joka otetaan Tampereella käyttöön ensimmäisenä kuntana koko Suomessa.

– Suurimmat päästölähteet ovat rakennusten lämmitys, liikenne ja sähkönkulutus. Muutos näissä vaikuttaa. Tampere-talon korttelin hiilineutraalisuus on yksi esimerkki, miten näitä voidaan toteuttaa käytännössä, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

 

Sulje

Keva vauhdittaa omistamiensa kauppakeskusten kehittämistä

26.08.2019

Kevan omistamat kauppakeskusyhtiöt ovat solmineet CBRE Finland Oy:n kanssa sopimuksen neljän kauppakeskuksen kaupallisesta johtamisesta Suomessa.

Lue lisää

CBRE Finlandin kauppakeskusjohtamisen tiimi ottaa johtaakseen kauppakeskus Goodmanin Hämeenlinnassa, Lielahtikeskuksen Tampereella, kauppa- ja viihdekeskus Minnan Kuopiossa sekä Lohjantähden Lohjan keskustassa. Sopimus kattaa kaupallisen johtamisen, teknisen manageerauksen ja talous- ja vuokrasopimushallinnon sekä Goodmanin, Minnan ja Lielahtikeskuksen toimitusjohtajuuden. Sopimus astuu voimaan vuoden 2019 loppupuolella.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen uskoo CBRE:n tuovan uutta ja näkemyksellistä osaamista kohteiden johtamiseen ja kehittämiseen.

– Jatkuva muutos on kauppakeskusten uusi normaali, Suutarinen sanoo. – Kauppakeskusten asiakkaiden odotuksiin vastaaminen ja niiden ylittäminen edellyttää aiempaa enemmän monipuolista ja innovatiivista osaamista. Keva pitkäaikaisena kiinteistösijoittajana haluaa kehittää omistamiaan kauppakeskuksia siten, että ne tulevaisuudessa ovat kaupunkikeskuksia monipuolisine ja tuoreine palveluineen, Suutarinen korostaa.

CBRE Finland Oy tarjoaa kiinteistöalan asiantuntijapalveluita kiinteistöjen omistajille, sijoittajille ja vuokralaisille. CBRE Finlandilla työskentelee yli 100 kiinteistöalan asiantuntijaa Helsingin, Turun, Jyväskylän ja Oulun toimipisteistä käsin. Yhtiö kuuluu CBRE Groupiin, joka on maailman suurin kaupallinen kiinteistöpalvelu- ja sijoitusyhtiö.

Lisätiedot:
kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, p. 0400 330 322, petri.suutarinen[at]keva.fi

Sulje

Keva paransi kiinteistöjensä energiatehokkuutta – säästöt yli puoli miljoonaa euroa vuodessa

28.03.2018

Keva säästi yli 550 000 euroa vuodessa vähentämällä kiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta tarkalla etäseurannalla ja laiteuusinnoilla.

Lue lisää

Energiatehokkuuden seuranta ja kehittäminen toi Kevalle säästöjä jo lyhyellä jaksolla. Syksyllä 2016 Caverionin energiamanageroinnin piiriin liitettiin 110 kiinteistöä, joiden pinta-ala on yhteensä noin 1,2 miljoonaa kerrosneliömetriä.

Näiden kiinteistöjen sähkönkulutus laski vuoden aikana 5,9, normitetun lämmönkulutuksen osalta 2,5 ja veden osalta 5,8 prosenttia. Euromääräisesti säästöt olivat yli 550 000 euroa vuodessa.

Säästöillä parannettiin suorien kiinteistösijoitusten ympäristövastuullisuutta ja vuokralaisten asumiskokemusta.

-Tavoitteenamme on vähentää energian kulutusta seitsemän prosenttia ja asuinrakennusten vedenkulutusta kymmenen prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Energiamanageroinnin ensimmäisen vuoden tulokset ja suunta ovat rohkaisevia, summaa Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen.

-Tunnistettu energiansäästöpotentiaali on lähes 17,5 GWh ja se ylittää asetetut tavoitteet yli 60 prosentilla. Laskennallisesti tästä on ensimmäisen vuoden aikana toteutettu noin 6,5 GWh, Suutarinen jatkaa.

Energiatehokkuutta on parannettu jatkuvalla energianseurannalla, jokaisen kiinteistön energiakartoituksella ja tehokkaalla rakennusten lämmitys-, vesijohto- sekä ilmanvaihtotekniikkajärjestelmien etävalvonnalla.

Kohteissa haetaan säästöjä laiteuusinnoilla ja ohjausmuutoksilla. Kulutusseurannalla puututaan poikkeamiin energiankäytössä ja etävalvonnalla varmistetaan talotekniikan oikeat säätöarvot ja asetukset.

Energiatehokkuutta ja ylläpitoa tuetaan rakentamalla mahdollisimman moneen kiinteistöön tietoturvallinen etäkäyttömahdollisuus.

Energiatehokkuutta kehitetään Kevan kiinteistöissä koko ajan. Tämän vuoden alussa valmistui vuokra-asuntokohteissa vedensäästöprojekti, jossa kaikkien talojen vesipisteet tarkistettiin ja säädettiin vesivirtaamat.

Kuluvan vuoden aikana on valmistumassa kolme aurinkosähkövoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on noin 1 000 kWp.

-Kevan tavoitteet ympäristövastuullisuudessa ovat haastavia mutta realistisia. Digitaalisilla ratkaisuillamme olemme pystyneet tehostamaan kiinteistöjen ylläpitoa sekä parantamaan energiatehokkuutta ja näin auttamaan Kevaa pääsemään tavoitteisiinsa. Hyvän yhteistyön tuloksena on saavutettu merkittäviä säästöjä tinkimättä kuitenkaan kiinteistöjen käyttäjien hyvistä olosuhteista, Caverionin liiketoimintajohtaja Heikki Rostila sanoo.

 

Lisätiedot:

Keva
Petri Suutarinen, kiinteistöjohtaja, puh. 0400 330 322
Jari Toikka, rakennuttajapäällikkö, puh. 040 669 1012

Caverion
Heikki Rostila, liiketoimintajohtaja, puh. 050 390 0398

Caverion tuottaa kiinteistöjen, teollisuuden prosessien ja infrastruktuurin älykkäitä teknisiä ratkaisuja ja palveluita. Ainutlaatuinen palvelutarjontamme kattaa koko elinkaaren: suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon. Visiomme on olla asiakkaiden, työntekijöiden, kumppaneiden ja sijoittajien ykkösvalinta digitalisoituvissa ympäristöissä. Vuoden 2017 liikevaihtomme oli noin 2,3 miljardia euroa. Caverionilla on noin 16 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi Twitter: @CaverionSuomi

Sulje

Etelä-Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala Kauppakeskus Goodmanille

12.02.2018

Kauppakeskus Goodmanille Hämeenlinnaan rakennetaan kevään aikana 587 kWp:n aurinkovoimala. Goodmanille tuleva aurinkovoimala on yksi Suomen suurimmista. Voimalan toimittaa suomalainen Solnet Green Energy, joka on erikoistunut isojen aurinkovoimaloiden toimituksiin.

Lue lisää

Goodmanin katolle asennetaan lähes 2000 paneelia. Älykästä voimalaa optimoidaan paneelitasolla, jonka etuina ovat suurempi sähkön tuotanto sekä pienet elinkaarikustannukset.

– Alusta alkaen Goodmanissa on kiinnitetty huomiota ympäristöasioihin. Aurinkovoimala on jatkoa tälle kehitykselle ja nostaa Goodmanin kiinnostavuuden uudelle tasolle. Meillä on jo sähköautojen latauspisteitä ja keväästä alkaen myös yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Uskon sekä asiakkaidemme että kauppakeskuksessa toimivien yritysten ottavan aurinkopaneelit lämmöllä vastaan, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro tyytyväisenä.

– Solnet Green Energy on toimittanut Kevalle aurinkovoimaloita muihinkin kohteisiin, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä heidän kanssa. Aurinkosähkö on meille loistava investointi, sillä saamme tasaista ja ennustettavaa tuottoa. Investointi on myös konkreettinen osoitus ympäristövastuullisesta toiminnastamme, jatkaa Kauppakeskus Goodmanin omistavan Kevan Petri Louhio.

– Goodmanin katto on useassa eri tasossa ja varjostavia tekijöitä on runsaasti. Paneelitasolla optimoitu voimala on ainoa vaihtoehto tällaisissa kohteissa. Julkisissa kohteissa myös turvallisuus on olennaista. Solnetin voimalan palo- ja sähköturvaominaisuudet ovat markkinoiden parhaat, sanoo Solnetin Antti Tilamaa.

Lisätietoja:

Petri Louhio, kiinteistöyksikön salkunhoitaja Keva
puh. 040 868 0374, petri.louhio[at]keva.fi

Sulje

Keva rakennuttaa korkeatasoisen konferenssihotellin Kööpenhaminaan

21.11.2017

Keva ja tanskalainen eläkeyhtiö AP Pension rakennuttavat yhdessä konferenssihotellin Kööpenhaminaan. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2020.

Lue lisää

Korkeatasoinen konferenssihotelli rakennetaan kehittyvälle Nordhavnin alueelle. Sen vuokralaiseksi tulee pitkällä vuokrasopimuksella Comwell A/S, ja sen kehittää tanskalainen kiinteistökehittäjä KPC. Hotelli on Comwellin ensimmäinen Kööpenhaminassa.

Rakentaminen aloitetaan vuonna 2018 ja hotelli valmistuu vuonna 2020. Rakennukseen tulee 25 000 neliötä, 493 huonetta ja 18 neuvottelutilaa. Lisäksi tiloihin kuuluu ravintola ja baari.

Konferenssihotelli on hyvä sijoituskohde Kevalle, jonka tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussa.

– Hotelli tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Keva omistaa kokonaan tai osittain jo yhdeksän hotellia sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa, ja Kööpenhaminan konferenssihotellista tulee kymmenes, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

– Nordhavnin alue Kööpenhaminassa on erinomainen paikka uudelle konferenssihotellille. Alue kehittyy kovaa vauhtia, meri on lähellä ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Lisätietoja:

Petri Louhio
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Sulje

Keva rakennuttaa Marriott-hotellin Tampereelle - vahva vetovoimatekijä

14.11.2017

Keva rakennuttaa Tampereelle Suomen ensimmäisen Courtyard by Marriott -hotellin. Sopimus urakoinnista ja vuokrasopimus allekirjoitettiin torstaina. Hotellin odotetaan tuovan valtavasti uusia mahdollisuuksia sekä Tampereelle että koko Suomelle.

Lue lisää

Tampere-talolla on haaveiltu naapurissa olevasta hotellista alusta asti. Kansainvälisten tapahtumien saamisessa hotellin puuttuminen on usein ollut ratkaiseva kynnys.

– Tämä on meille mieletön mahdollisuus saada uusia, isoja asiakkaita. Marriott on maailman suurin hotelliketju, jolla on yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta, ja sen saaminen Tampereelle kasvattaa koko Suomen vetovoimaa, hehkuttaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuus sijoittaa Suomeen ensimmäiseen Marriott-hotelliin tarjoutui Kevalle viime kesänä.

–  Meillä on jo entuudestaan kiinteistösijoituskohteita Tampereella ja olemme harkiten etsineet uusia mahdollisuuksia. Tampere-talon, yliopiston ja rautatieaseman läheisyys ja kaupunginosan kehitysnäkymät tukevat hotellin liiketoimintaa hyvin. Erityisesti Tampere-talon ja hotellin synergiaedut tulevat olemaan merkittävät, sanoo kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen Kevasta.

– Keva tullee tässäkin kohteessa olemaan pitkäaikaisena kiinteistön omistajana, mutta myös yhteistyökumppanin ja kehittäjän roolissa Odyssey Groupin, Marriott-brändin ja Tampere-talon kanssa.

Kevan salkunhoitaja Petri Louhion mielestä uuden toimijan saaminen Suomen markkinoille kertoo Tampereen ja koko Suomen hotellimarkkinan vahvuudesta ja kiinnostavuudesta.

– Uskomme, että Tampere-talon yhteydessä olevasta hotellista tulee menestys, Louhio toteaa.

Keva rakennuttaa hotellin Tampereen kaupungilta ostamalleen tontille. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja sen arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2019. Hotellin rakentaa SRV ja vuokralaiseksi tulee hollantilainen Odyssey Hotel Group. Hotellin brändinä on Courtyard by Marriott, joka on Marriott-ketjun suurin brändi. 6000 Marriott-hotellista yli 1000 kuuluu sen alle. Hotellin pinta-ala on noin 9000 neliötä ja siihen tulee 11 kerrosta ja 229 huonetta. Rakennus suunnitellaan niin, että se sopii yhteen sekä ympäristönsä että Tampere-talon kanssa.

Keva on kohteen ainoa sijoittaja. Sillä on viisi muutakin suoraan omistettua hotellia, muun muassa Original Sokos Hotel Ilves Tampereella. Lisäksi Keva omistaa useita hotelleja yhteissijoitusten kautta.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, sillä se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteemme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio sanoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 50,8 miljardia euroa, josta 6,2 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, Keva
petri.suutarinen(at)keva.fi
0400 330 322

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo
paulina.ahokas(at)tampere-talo.fi
03 243 4100

Sulje

Työpaja uudistuu

19.09.2017

Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13 kiinteistössä perusparannushanke on parhaillaan käynnissä. Hankkeen tavoitteena on kiinteistön arvon säilyttäminen ja nostaminen vuokrattavuutta parantamalla.

Lue lisää

Tavoitteena on myös päivittää kiinteistö niin talotekniikaltaan kuin sisätilojen ilmeeltäänkin vastaamaan nykyaikaisen toimistotalon vaatimuksia. Toimistotilat muutetaan avaraksi, nykyaikaiseksi monitilatoimistoksi. Toimistotilojen suunnittelussa on panostettu nykyvaatimusten mukaiseen muunneltavuuteen, viihtyisyyteen, tehokkuuteen ja laatuun. Kaikki yhteiskäytössä olevat neuvottelutilat, auditorio, kuntosali ja ravintola saavat uuden ilmeen.

Perusparannushanke etenee kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisessä toimistotilat toteutetaan kiinteähintaisena urakkana. Tässä vaiheessa pääurakoitsijana on toiminut Rakennus Oy Wareco. Toisessa vaiheessa yhteiskäyttötilat toteutetaan projektinjohtopalveluna, jossa projektin johdosta vastaa Jemino Oy. Rakennuttajakonsulttina hankkeessa toimii Rakennuttajatoimisto Demaco Oy. Hankkeen on määrä valmistua 1.4.2018 mennessä.

Suunnittelu ja 3D-visualisointi osana hanketta
Capture Design osallistui projektiin visuaalisen esitys- ja markkinointimateriaalin tuottajana. Kiinteistön yhteiskäyttöisten neuvottelutilojen ja ravintolatilojen sisustussuunnittelusta vastasi Kakadu Oy.

Erityisen hienot 3D-kuvat ovat herättäneet kiinnostusta. “Mielenkiintoinen sommitelma ja harkittu kuvakulma ovat kiinteistön ennakkomarkkinoinnissa ratkaisevassa roolissa. Visualisoinnit toteutettiin yksityiskohtaisesti suunnittelijan laatimia työpiirustuksia noudattaen, jolloin monimuotoinen suunnitelma voitiin havainnollistaa projektin eri osapuolille yksityiskohtia myöten. 3D-mallissa myös erinäiset valaistusratkaisut ja luonnollinen valo saatettiin esittää todenmukaisesti.” -kuvaillaan asiaa Capture Designin blogissa.

Työpajalla on vielä vapaata toimistotilaa jäljellä. Ota yhteyttä, mikäli haluat toimistosi tänne >

 

Sulje

Kauppakeskus Selloon rakennetaan älykäs aurinkoenergiajärjestelmä

18.09.2017

Kauppakeskus Selloon rakennetaan älykäs energiajärjestelmä, jonka avulla energiaa voidaan tuottaa ja varastoida omaan käyttöön. Tavoitteena on saada energiankulutukseen säästöjä, joista myös Sellon yrittäjät hyötyvät.

Lue lisää

Kevan osittain omistamassa kauppakeskus Sellossa päästään ensi vuoden loppuun mennessä nauttimaan itse tuotetusta energiasta. Kauppakeskukseen rakennettavassa energiajärjestelmässä on muun muassa 2000 omaa aurinkopaneelia, joiden avulla kiinteistö pystyy tuottamaan energiaa itse. Energia varastoidaan akustoon, josta sitä voidaan kuluttaa tarpeen mukaan. Akusto on Pohjois-Euroopan suurin kiinteistön sisään rakennettu akku.

Aurinkopaneelit ja akusto sijaitsevat Sellossa, mutta voimalaitos on virtuaalinen. Tämänkaltaisten järjestelmien avulla kauppakeskukset ja muut kiinteistöt voisivat tulevaisuudessa muodostaa kokonaisuuksia, jotka osallistuvat sähkömarkkinoille virtuaalivoimalaitosten avulla. Näin rakennukset voivat osallistua aktiivisesti Suomen sähköverkon taajuuden tasapainottamiseen.

Energiajärjestelmä on Siemens Osakeyhtiön Suomessa kehittämä ratkaisu. Projekti valmistuu syksyllä 2018.

– Järjestelmä auttaa varautumaan kysyntäpiikkeihin, joita tulevaisuudessa tulee esimerkiksi sähköautojen lataamisesta. Lisäksi tavoitteena on, että järjestelmän avulla energiankulutukseen saadaan näkyviä säästöjä, jotka realisoituvat erilaisina hyötyinä niin vuokralaisille, kiinteistön omistajille kuin yhteiskunnallekin, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevan kiinteistöyksiköstä.

Näillä näkymin vastaavaa järjestelmää ei ole näin laajassa mittakaavassa tulossa muihin Kevan omistamiin kiinteistöihin. Muissa kiinteistöissä on kuitenkin meneillään aurinkosähköhankkeita, ja kokonaan Kevan omistuksessa oleviin kiinteistöihin on tulossa tällä hetkellä yhteensä noin 3000 paneelia.

– Huolehdimme kiinteistöistämme ympäristöstrategian mukaisesti ja pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa.

Sellon omistavat Keva, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera. Keva omistaa Sellosta 49 prosenttia.

 

Lisätietoja:
Salkunhoitaja Petri Louhio, p. 040 868 0374

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, p. 0400 330 322

Sulje

Keva osti kauppakeskuksia Ruotsista

31.03.2017

Keva on 30.3.2017 ostanut Ruotsista kolme kauppakeskusta. Kaksi niistä sijaitsee Karlstadissa ja yksi Norrköpingissä.

Lue lisää

Karlstadista ostetut kauppakeskukset ovat Duvan ja Höken 15, jotka sijaitsevat ydinkeskustassa tärkeimmän ostoskadun varrella. Niiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 26 000 m2. Kauppakeskuksissa on vahvat ankkurivuokralaiset, mm. Lindex, Systembolaget, KappAhl sekä päivittäistavarakauppoja sekä lisäksi lukuisia suosittuja kahviloita ja ravintoloita. Myyjänä oli perheyhtiö.

Norrköpingin kauppakeskus on nimeltään Domino, se sijaitsee keskustassa tärkeimmän ostoskadun varrella. Sen vuokrattava pinta-ala on noin 18 400 m2. Tärkeimpiä vuokralaisia ovat Clas Ohlson, Netto, New Yorker ja Burger King. Kohteen myyjänä oli Skandia Fastigheter.

Keva on sijoittanut Ruotsissa kumppaninsa HEA Property Partner AB:n kanssa nyt viiteen kauppakeskukseen, joiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 75 400 m2.

– Ruotsiin tehtävien sijoitusten tarkoituksena on parantaa Kevan suoran kiinteistösijoitussalkun maantieteellistä ja kiinteistöallokaation hajautusta, kertoo Kevan kiinteistöyksikön salkunhoitaja Petri Louhio.

Kevan kiinteistösalkku koostuu suorista sijoituksista kotimaisiin ja pohjoismaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöosakkeisiin sekä koti- ja ulkomaisista kiinteistörahastosijoituksista. Suorassa kiinteistösalkussa pyrkimyksenä on ollut vähentää toimistokiinteistöjen suhteellista osuutta sijoitussalkussa hankkimalla kaupallisia kiinteistöjä sekä asuinkiinteistöjä.

Kiinteistöjen ja kiinteistöosakkeiden markkina-arvo oli vuoden 2016 lopussa 3 002 miljoonaa euroa. Kevan suoraan omistamien 127 kiinteistöyhtiön vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2016 päättyessä noin 857 000 m2 ja niissä on yli 4 000 vuokrasopimusta.

Lisätietoja
Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva, p. 020 614 2365, petri.louhio@keva.fi

Sulje

Uusia erikoisliikeitä Hämeenlinnaan

27.02.2017

Kauppakeskus Goodmanin liiketarjonta täydentyy: Toukokuussa Goodmanissa avautuu monipuolinen urheiluliike Stadium ja syksyllä Luhdan uusi konseptimyymälä Luhta Brand Store Kids ja aikuiselle naiselle suunnattu Your FACE -myymälä.

Lue lisää

Stadiumin tiloja rakennetaan parhaillaan kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Stadium on asiakkaiden kovasti toivoma ja odottama toimija Goodmaniin ja konseptillaan täydentää hienosti nykyistä kauppakeskuksen urheiluväline ja -muotivalikoimaa. Avajaisia vietetään toukokuussa 2017. Goodmanin myymälä on Stadiumin Suomen 26. myymälä.

Sopivasti koulun alkuun avautuu ensimmäisenä Suomessa Luhdan uusi konsepti Luhta Brand Store Kids, jonka valikoima on suunnattu lapsille ja nuorille. Myöhemmin syksyllä toiseen kerrokseen avautuu kauan odotettu naisten vaatteiden erikoismyymälä Your FACE. Ennestään Luhdalla on Goodmanissa Top Sport – myymälä ja Luhta Brand Store, jotka
jatkavat nykyisissä tiloissaan.

Kauppakeskus Goodman avattiin lokakuussa 2014. Goodmanissa on 65 liikettä ja vuokrattavaa pinta-alaa 26 000 m2. Keskuksen on rakennuttanut ja rakentanut NCC. Kiinteistön omistaa Keva ja Goodmanin kaupallisesta johtamisesta vastaa Realprojekti Oy

Kauppakeskus Goodman >>

Sulje

Kevan kauppakeskuskiinteistöille huipputason ympäristösertifikaatit

01.02.2017

Kauppakeskukset Goodman ja Lielahtikeskus ovat saaneet arvostetun Breeam-ympäristösertifikaatin, jossa ne luokiteltiin excellent-tasolle ensimmäisinä kauppakeskuksina Suomessa. Molemmat kauppakeskuskiinteistöt ovat Kevan omistamia.

Lue lisää

Breeam-sertifoinnissa arvioidaan sekä rakennuksia että niiden ylläpitoa. Goodman ja Lielahtikeskus saivat molemmista osa-alueista excellent- eli erinomainen-arvion. Arvioinnissa otettiin huomioon muun muassa rakennusten tekniikka sekä ylläpidon ympäristöystävällisyys ja ekologinen tehokkuus. Sertifioinneista vastasi Green Building Partners Oy.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen kauppakeskus saavuttaa excellent-tason sekä rakennuksen että ylläpidon osalta. Excellent-taso tarkoittaa että kohde on parhaan 10 prosentin joukossa ja siellä noudatetaan parhaita toimintatapoja.

– Kauppakeskusten rakennusvaiheessa suunnittelun tavoitteena oli rakentamisen aikainen Breeam very good -taso. Hyvästä luokituksesta on uuden ja laadukkaan rakennuksen lisäksi kiittäminen muun muassa laadukasta kauppakeskuksen ympäristönäkökohtien huomiointia, hyvää teknistä ylläpitoa, laadukasta teknistä seurantaa ja energiamanagerointia, kertoo Kevan kiinteistöyksikön salkunhoitaja Petri Louhio tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Petri Louhio
p. 040 868 0374
petri.louhio@keva.fi

Sulje

RTC Vahanen Turku Oy Veistämönaukion KOy Turun Pakkarinpuiston suurimmaksi vuokralaiseksi

16.01.2017

Rakennusalan asiantuntijayritys RTC Vahanen Turku Oy vuokraa Turun WTC-talona tunnetusta Koy Turun Pakkarinpuistosta uudet toimitilat 1.9.2017 alkaen. Samalla Vahasesta tulee kiinteistön suurin vuokralainen. Kaksi toimistorakennusta käsittävän kiinteistön omistaa kokonaisuudessaan työeläkevakuuttaja Keva.

Lue lisää

Vuokrattavat tilat ovat pinta-alaltaan noin 750 m2 ja ne käsittävät lähes koko kolmannen kerroksen yhdyskäytävineen. Lisäksi Vahasella on optio vuokrata noin 300 neliötä lisää tilaa kiinteistöstä toiminnan edelleen laajentuessa.

Vahasen vuokraamat tilat peruskorjataan ennen käyttöönottoa LVISA-tekniikan osalta nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään koko kiinteistön energiateknisiin ratkaisuihin.

Peruskorjauksen rakennuttamis- ja valvontakonsultoinnista vastaa RTC Vahanen Turku Oy.

”Tämä on meille erinomainen mahdollisuus nostaa liiketoimintamme profiili ja laajuus kokonaan uudelle tasolle yhteistyössä ammattimaisen kiinteistönomistajan kanssa. Uusien toimitilojen myötä parannamme myös henkilökunnan työskentelyolosuhteita ja työviihtyvyyttä merkittävästi”, kertoo RTC Vahanen Turku Oy:n toimitusjohtaja Seppo Merimaa.

”RTC Vahanen Turku Oy tulee olemaan meille sekä merkittävä vuokralainen että tärkeä yhteistyökumppani. Koy Turun Pakkarinpuisto koostuu kahdesta hienosta talosta upealla paikalla Aurajoen rannalla ja nyt ne ollaan ottamassa arvoiseensa käyttöön. Toivon, että voimme tehdä Vahasen kanssa yhteistyötä myös jatkossa, kun kohteen konsepti, tilat ja tekniikka päivitetään 2020-luvulle. Konseptin päivityksen yhteydessä taloja 90-luvulta hallinnut WTC-brändi vaihtuu uuteen, tuoreempaan ilmeeseen.”, sanoo Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen.

Keva omistaa Turussa viitisentoista rakennusta; yli 400 asuntoa, Pakkarinpuiston toimistotalot, Turun Konservatorion ja Taideakatemian rakennukset, Stockmannin tavaratalon ja historiallisen Auran Panimon sekä muita toimistorakennuksia. Kevan kiinteistöistä suurin osa sijaitsee Länsirannan kaupunginosassa.

Vahanen-yhtiöihin kuuluva RTC Vahanen Turku Oy on rakennusalan asiantuntijayritys, joka palvelee asiakkaitaan Turun, Salon ja Porin alueella. Yhtiö on asuin- ja liikekiinteistöjen sekä julkisten rakennusten uudis- ja korjausrakentamisen ja ylläpitopalveluiden asiantuntija. Yhtiö työllistää yli neljäkymmentä asiantuntijaa.

RTC Vahanen Turku Oy:n keskeisiä palveluita ovat rakennus-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, rakennusfysikaalinen suunnittelu, sisäilmasuunnittelu, kuntoarviot sekä rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien kuntotutkimukset, energian taloudelliseen käyttöön ja uusiutuvan energian käyttöön liittyvät palvelut sekä kiinteistöjohtaminen ja kiinteistökehitys.

Lisätietoja antavat:

Seppo Merimaa, Toimitusjohtaja, RTC Vahanen Turku Oy, puh. 050-5271886
Jaron Moilanen, Kiinteistöpäällikkö, Keva, puh. 040-7599649

Sulje

Kallaveden konttuurissa uusia toimistotiloja

13.01.2017

Kevan omistama toimistorakennus Kuopion Kirkkokatu 1:ssä on saanut uuden nimen – Kallaveden konttuuri.

Lue lisää

Uuden nimen lisäksi rakennus on kokenut pienen muodonmuutoksen. Toinen kerros on kokonaan uudistettu monikäyttäjäkerrokseksi. Uudistetuissa tiloissa on vuokrattavana erikokoisia toimitiloja 25 neliöstä 130 neliöön. Isompia, jopa yli 700 neliön tiloja on muissa kerroksissa. Kokonaisuudessaan rakennuksessa on vuokrattavaa tilaa noin 4 600 neliötä. Peruskorjaus talossa on tehty vuonna 1999.

Kallaveden Konttuuri tarjoaa vuokralaisyrityksilleen kaikki nykyaikaisen toimistokeskuksen palvelut. Palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa aulapalvelu, ravintola- ja catering-palvelut, neuvottelutilat, sosiaalitilat, kuntosali, suihku- ja pukuhuonetilat, vartiointi/turvallisuus sekä ympäristö- ja kiinteistöhuolto.

Kallaveden konttuurin perinteikäs vuonna 1950 valmistunut rakennus sijaitsee Kallaveden rannalla lähellä satamaa ja kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Rakennus tunnetaan osuustukkukaupan talona. Tässä talossa on rakennettu suomalaista hyvinvointia vuosikymmenien ajan.

Lisätietoja tiloista www.kallavedenkonttuuri.fi

Keva omistaa Kuopiossa myös kauppakeskus Minnan ja Iso Ceen. Lisäksi Kevalla on Kuopiossa kolme asuintaloa.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Antero Hytönen, p. 020 614 2312

Kevan toimitilat: toimitilat.keva.fi
Kevan asunnot: asunnot.keva.fi

Sulje

Kevan ilme ja logo muuttuivat

11.01.2017

Keva uudisti vuoden 2017 alusta ilmeensä ja logonsa. Uudistuksen taustalla on se, että Keva käy läpi suurta muutosta.

Lue lisää

Kevan uuden logon on suunnitellut suunnittelujohtaja Petteri Meriluoma markkinointitoimisto Zeeland Familystä.

– Kevan uuden visuaalisen identiteetin suunnittelu oli mielenkiintoinen ja antoisa tehtävä, sillä Kevalla on merkittävä rooli suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin turvaajana. Työmme tulosten on määrä kommunikoida Kevan uutta strategiaa ja uudistuvaa toimintaa, kertoo suunnittelujohtaja Petteri Meriluoma.

– Kevan tunnus koostuu vahvasti muotoillusta tekstilogosta. Kirjaimet ovat ikään kuin liikkeessä, kuvaten aktiivista asiantuntijuutta. Logon värit, tumma ja vaalea sininen, viestivät Kevan luotettavuutta, vastuullisuutta ja vakautta. E-kirjaimen viivojen pinoutuva muoto kuvaa kasvua ja kehittymistä, nousua kohti tulevaisuutta, Meriluoma kertoo.

Kevan toimitilat-sivusto sai myös muutoksen myötä uuden ilmeen, joka julkaistiin 10.1.2017 ja Kevan asuntojen ilme julkaistiin 11.1.2017.

Tarkemmin tietoa Kevan ilmeen uudistuksesta: Keva.fi

 

Sulje

Kevan postiosoite muuttuu 1.1.2017

27.12.2016

Kevan uusi postiosoite on vuoden 2017 alusta alkaen 00087 KEVA.
Nykyinen Kevan postilokero-osoite PL 425 poistuu samalla käytöstä.

Lue lisää

Uusi postiosoitteemme kirjoitetaan näin:
Keva
Osasto
Etunimi Sukunimi
00087 KEVA

Jos osasto tai nimi ei ole tiedossa, postiosoitteemme on:
Keva
00087 KEVA

Sulje

Hyvää joulua!

23.12.2016

Kiitämme yhteistyöstä vuonna 2016 ja toivotamme rauhaisaa joulua kaikille.

Lue lisää

spr_joulu2016_yritysbanneri_500x210

Sulje

Keva Rambollin uuden pääkonttorin omistajaksi

22.12.2016

Suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll muuttaa uuteen pääkonttorin Espoon Leppävaaraan. Turunväylän ja Kehä I:n yhteyteen nousee moderni ja energiatehokas toimitalo, joka palvelee yli tuhatta alan ammattilaista.

Lue lisää

Toimistotalokokonaisuuden omistajaksi tulee Keva, ja kohteen kehittäjä ja toteuttaja on Hartela. Rakennuksen suunnittelee arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy. Ramboll vastaa kohteen muusta suunnittelusta. Uutta rakennuskantaa nousee noin 19 000 kerrosneliömetriä.

Hankkeessa yhdistyvät toimitilojen ympäristöystävällisyys sekä inspiroiva ja joustava työympäristö.

– Liiketoiminnan digitalisoituminen haastaa työn tekemisen tavat myös suunnittelu- ja konsultointialalla. Haluamme tarjota henkilöstöllemme ympäristön, joka kannustaa yhdessä tekemiseen ja jossa viihdytään. Lisäksi tahdomme uudessa pääkonttorissamme tuoda entistä joustavampia ja tiiviimmän asiakasyhteistyön mahdollistavia työtapoja toimiviksi käytännöiksi, sanoo hankekehitysjohtaja Kari Melander Rambollilta.

– On hienoa toteuttaa Rambollille uudet toimitilat ja erityisesti siksi, että Ramboll luottaa Hartelaan jo toistamiseen toimitilaratkaisun toteuttajana, kertoo Rakennusosakeyhtiö Hartelan varatoimitusjohtaja Tapio Rantanen.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarisen mukaan rakennettava kohde ja toteutusmuoto sopivat hyvin Kevan suoriin kiinteistösijoituksiin. Kohteelle haetaan Kevan kiinteistösijoitusten ympäristöstrategian mukaisesti Leed-ympäristösertifiointia.

– Toimitalo toteutetaan pitkällä vuokrasopimuksella Rambollin pääkonttoriksi. Kohteen suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on pidetty monikäyttäjäkohdetta, eli se on muunnettavissa pienillä muutoksilla erikokoisten yritysten tilatarpeita vastaavaksi. Keva on aiemminkin toteuttanut Hartelan kanssa onnistuneesti useita toimistokohteita ja nyt kun mukana on lisäksi pääkäyttäjän osaava suunnitteluorganisaatio, kyseessä on eräänlainen kiinteistösijoittamisen allianssimalli, Suutarinen sanoo.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan Ramboll Finlandin uusi pääkonttori sopii erinomaisesti Espooseen.
– Kasvava ja kestävä Espoo tarvitsee osaajia, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Ramboll Finlandin uusi pääkonttori valmistuu osoitteeseen Itsehallintokuja 1 vuoden 2018 lopulla. Rakennustyöt alkavat loppukeväällä 2017.

Lisätiedot

Tapio Rantanen, varatoimitusjohtaja
Rakennusosakeyhtiö Hartela, p. 050 516 5292

Kari Melander, hankekehitysjohtaja
Ramboll Finland Oy, p. 0400 922 501

Petri Suutarinen, kiinteistöjohtaja
Keva, p. 020 614 2493

Sulje

Clarion-hotelli avattiin Aviapoliksessa

14.11.2016

Hurjaa vauhtia kasvavalle Aviapoliksen alueelle on avattu uusi Clarion Hotel Helsinki Airport. Kevan omistamassa kiinteistössä toimivan hotellin avajaisia juhlittiin viime viikolla.

Lue lisää

Aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä sijaitsevan hotellin rakentaminen aloitettiin kesällä 2015. Rakentajana toimi Skanska.

– Keskeinen sijainti on sijoittajan näkökulmasta äärimmäisen tärkeässä roolissa. Hotellisijoittaminen sopii hyvin eläkesijoittajan salkkuun pitkän ja vakaan kassavirran ansiosta. Kevan suorista kiinteistösijoituksista noin 9 prosenttia on hotellikiinteistöissä, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

Projektissa oli omat haasteensa, sillä muun muassa vuokralainen vaihtui kesken kaiken. Hotelli päästiin kuitenkin avaamaan aikataulussa.

– Skanska on erittäin ammattitaitoinen rakentaja, joka ansaitsee kiitokset tästä projektista, Louhio toteaa.

Clarion Hotel Helsinki Airportiin ryhdyttiin ottamaan varauksia jo tammikuussa. Clarion Hotels Finlandin Area General Manager Inari Lehtisen mukaan hotellissa on riittänyt sekä yöpyjiä että kokousvieraita.

– Ensimmäiset asiakkaat ovat olleet niin vapaa-ajan matkustajia kuin liikematkustajiakin, ja ravintolassa on käynyt hotellivieraiden lisäksi myös paikallisia asukkaita. Nopea junayhteys lentokentälle on kerännyt kovasti kehuja, Lehtinen kertoo.

Avajaishumun jälkeen hotelli jatkaa normaalia arkeaan. Luvassa on lokakuussa startanneiden brunssin ja after workien lisäksi muun muassa erilaisia tapahtumia taidenäyttelyistä stand-upiin.

Lisätietoja:
Petri Louhio, p. 040 868 0374, petri.louhio@keva.fi
Inari Lehtinen, p. 050 303 8560, inari.lehtinen@choice.fi

Sulje

Energiamanagerointi-palvelun kehittäminen

19.08.2016

Keva julkaisi 1.1.2016 suorien kiinteistösijoitusten ympäristöstrategian. Yhtenä tärkeänä toimenpiteenä strategiassa asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi käynnistettiin keväällä Kevan suorien kiinteistösijoitusten Suomessa sijaitseville kiinteistö- ja asuntoyhtiöille (110 yhtiötä) energiamanagerointi-palvelun hankinta.

Lue lisää

Palvelun sisältö on kiinteistöalalla uusi, sijoittuen perinteisen hallinnollisen ja teknisen isännöinnin sekä projektikohtaisen teknisen konsultoinnin välimaastoon. Palvelun tavoitteiden ja sisällön määritteleminen tehtiin Kevan ja hankinnan konsulttina toimineen Green Building Partnersin kanssa. Lisäksi tehtäväsisällöstä käytiin vuoropuhelua potentiaalisten palveluntuottajien kanssa. Hankinnan aikana olikin mukava huomata, että tehtävään olisi ollut tarjolla useita hyviä, keskenään hiukan eri asioita painottavia toimijoita – toimialalla energiamanageroinnista on selvästikin muotoutumassa oma erikoisosa-alue. Palveluntuottajaksi valittiin Caverion Oyj. Caverion aloittaa työnsä 1.9.2016.

Energiamanageri tulee toimimaan pääosin kohdetasolla isännöitsijän kumppanina ja salkkutasolla Kevan energiavastaavan ja energiaryhmän tukena. Tehtävät jakaantuvat kolmeen pääryhmään: koko kiinteistömassan ja kiinteistötason tehtävät sekä rakennusautomaation etähallinta. Kevan määrittelemä tehtäväkenttä on laaja, sillä tehtäviin kuuluu koko kiinteistökannan energiankäytön kehittämisen lisäksi energiaohjelmien (VAETS ja TETS) hallinnointi, korjaus- ja investointitoiminnassa energiatehokkuuden huomioiminen sekä tukien ja avustusten seuraaminen ja hyödyntäminen. Kohdetasolla energiamanageri ylläpitää energiahankkeiden suunnitelmaa, tekee säännöllisiä kiinteistökierroksia sekä ohjaa huoltoa. Lisäksi tehtävänä on huolehtia osaltaan teknisten järjestelmien toiminnan ja kohteiden olosuhteiden varmistamisesta.

Kevan odotukset energiajohtamisen käytäntöjen kehittymiselle sekä todennettujen tulosten syntymiselle ovat korkealla.

Sulje

Keva parantaa kiinteistösijoitustensa ympäristövastuullisuutta seuraavan viiden vuoden aikana

12.01.2016

Ympäristönäkökulmien huomioiminen on olennainen osa vastuullista ja kustannustehokasta sijoitustoimintaa. Uuden ympäristöstrategian tavoitteena on vähentää muun muassa energian- ja vedenkulutusta.

Lue lisää

Kevan lähtökohtana vastuullisessa sijoittamisessa on huomioida taloudellisten kriteerien lisäksi myös kiinteistösijoituskohteiden ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen liittyvät asiat. Vuosille 2016–2020 asetettujen tavoitteiden avulla pyritään vähentämään Kevan suorien kiinteistösijoituskohteiden energiankulutusta 7 % ja vedenkulutusta 10 % vuoden 2014 tasosta.

Vihreän sähkön osuutta Kevan kiinteistöihin hankitusta sähköenergiasta on tarkoitus kasvattaa vähintään 15 prosenttiin. Myös toimitilojen sertifiointiin kiinnitetään huomiota. LEED- tai BREEAM-ympäristösertifiointia edellytetään kaikissa uusissa toimitilakohteissa, minkä lisäksi sertifioidaan merkittävimmät peruskorjattavat kohteet.

Tavoitteiden etenemistä seurataan tunnusluvuilla, joista tärkeimpiä ovat erilaiset energiatehokkuutta kuvaavat ominaiskulutusindikaattorit kiinteistötyyppien mukaan. Muihin toimenpiteisiin lukeutuvat mm. erilaiset ympäristöselvitykset, energiamanageerauksen kehittäminen ja kiinteistön käyttäjien osallistaminen ympäristötavoitteisiin.

Tutustu tarkemmin Kevan ympäristötavoitteisiin

Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 020 614 2493

 

Sulje

Kevan kiinteistöön Aviapolikseen tulee Clarion Airport -hotelli

11.12.2015

Clarion Hotel Helsinki Airport -hotellin rakentaminen on käynnissä, 8-kerroksisen hotellin rakennustöistä vastaa Skanska. Hotellin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto SARC. Clarion Hotel Helsinki Airport panostaa hotellihuoneiden lisäksi ravintolatarjontaan sekä kokous- ja kongressitiloihin. Hotelliin rakennetaan 10 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu 260 vierasta.

Lue lisää

Clarion Hotel Helsinki Airport

Kevan omistamaan hotellikiinteistöön Vantaan Aviapolikseen avataan lokakuussa 2016 Clarion-hotelli, jossa on 258 huonetta. Clarion-ketjun omistaa norjalainen Nordic Choice Hotels, jolla on Pohjoismaissa ja Baltiassa yhteensä 183 Clarion-, Comfort- ja Quality-hotellia. Hotelleista 150 on Ruotsissa ja Norjassa.

Ketjun hotellien lukumäärä kasvaa 185:een, kun Helsinki-Vantaalle valmistuu lentokenttähotelli ja Jätkäsaareen 16-kerroksinen tornihotelli.

Choice-ketju pitää itseään pohjoismaiden toiseksi suurimpana hotelliketjuna Scandicin jälkeen. Se ilmoittaa liikevaihdokseen noin miljardi euroa vuodessa.

– Aviapolis ja Jätkäsaaren rakennettava hotelli ovat ensimmäisiä Clarioneita Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hotelli on Clarionin kaltainen merkittävä ja laadukas brändi. Nordic Choice Hotels on puolestaan ammattitaitoinen ja vahva vuokralainen, sanoo Kevan salkunhoitaja Petri Louhio.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, koska se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteenamme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio kertoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 43,2 miljardia euroa, josta lähes 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, joista noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva, puh. 020 614 2365, petri.louhio@keva.fi

Sulje

Kauppakeskus Sellolle LEED PLATINAA!

23.11.2015

Sello saavutti toiminnan aikaisen LEED EB PLATINUM tason ympäristöluokituksen
Euroopan ensimmäisenä kauppakeskuksena. Luokituksen saavuttamiseksi on tehostettu paitsi tilojen, myös toiminnan ympäristöystävällisyyttä.

Lue lisää

”Sellon platinatason ympäristöluokitus on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä kyseessä on Euroopan ensimmäinen LEED EB PLATINUM -sertifioitu kauppakeskus. Platina on kaikkein korkein LEEDin taso. Maailmanlaajuisesti LEED EB PLATINUM -luokiteltuja rakennuksia on 224 kappaletta. Euroopassa LEED EB PLATINUM -luokituksen ansainneita kohteita on vain yhdeksän. Sello on ensimmäinen tuon statuksen saavuttanut kauppakeskus,” kertoo Tuomas Suur-Uski Green Building Partnersilta.

”Kauppakeskus Sellolle haettiin vuoden 2015 aikana LEED Existing Buildings: Operation & Maintenance -ympäristöluokitusta. LEED-ympäristöluokitusjärjestelmä on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä. LEED EB: O&M on rakennuksen käyttövaiheen luokitustyökalu, joka mittaa kiinteistön energiatehokkuutta, ympäristöystävällisyyttä sekä kestävän kehityksen mukaista ylläpitoa. Sellolle on jo vuonna 2010 myönnetty Euroopan ensimmäisenä kauppakeskuksena LEED EB GOLD -tason luokitus. LEED-sertifiointi on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen kohteelle
voi hakea uutta ympäristöluokitusta,” jatkaa Tuomas Suur-Uski.

Sertifiointiprosessin aikana ohjattiin kauppakeskuksen ylläpitoa ja toimintaa sekä toteutettiin LEED EB PLATINUM -luokitustasoon vaadittavia kehitystoimenpiteitä. Sellossa on jo vuosien ajan tehty mittavia ekotehokkaita toimenpiteitä, jotka LEED-luokituksen korkea taso todentaa. Esimerkkinä toimenpiteistä ovat mm. valaisimien korvaaminen laajasti energiatehokkailla led-valaisimilla ja ilmanvaihdon ohjaaminen tarpeen mukaan. Lisäksi esimerkiksi ulkoalueiden sulatusta ohjataan automaattisesti sääennusteiden perusteella. Viiden vuoden aikana kiinteistön lämmönkulutus on laskenut 20 % ja sähkönkulutus on pienentynyt 10 %. Sellossa on myös toteutettu koko kauppakeskuksen kattava vesitehokkuuden kehitysprojekti. Lisäksi siivous on Joutsen-merkitty.
Sellossa on ollut lähtökohtana alusta alkaen tarjota myös asiakkailleen kierrätyspalveluja ja ottaa vastaan laajasti erilaisia jätejakeita sekä mm. kodin pientekniikkaa (patterit, mustekasetit, loisteputket ym.).

Tiistaina 24.11. Sellossa alkaa tekstiilikierrätys -pilotti.  Sellon julkisen liikenteen yhteydet ovat huippuluokkaa, mikä niin ikään auttoi PLATINA-tason saavuttamisessa.
Sellossa toimivat palveluntuottajat ja liikkeet sekä niiden henkilökunta ovat vahvasti talkoissa mukana ja auttoivat omalla panoksellaan korkeimman tason luokituksen saavuttamisessa.

Projektin LEED-konsulttina ja ohjaajana toimi Green Building Partners Oy.

Lisätietoja:

  • Kauppakeskus Sello, Matti Karlsson, toimitusjohtaja p. 0500 456 782 matti.karlsson@sello.fi
  • Green Building Partners, Tuomas Suur-Uski, johtaja, liiketoiminnan kehitys p. 045 8718 768 tuomas.suur-uski@gbp.fi

Kauppakeskus Sello on Suomen toiseksi suurin kauppakeskus. Sellossa on yli 170 liikettä ja palvelua. Kävijöitä Sellossa on vuosittain n. 23 miljoonaa ja kokonaismyynti vuodessa on n. 380 milj. euroa.

Sellon omistavat Keva, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

www.sello.fi

 

Sulje

Keva rakennuttaa hotellin Aviapolikseen

01.06.2015

Keva on ostanut Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä tontin Vantaan Aviapoliksesta. Tontille nousee 8-kerroksinen korkeatasoinen hotelli. Keva ja Skanska ovat sopineet hotellin rakentamisesta. Kohde sijaitsee Aviapoliksen aloituskorttelissa osoitteessa Karhumäentie 5 Aviapoliksen juna-aseman vieressä. Hotellin on suunniteltu avautuvan 2016 marraskuussa.

Lue lisää

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat tulee vastaamaan hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström: ”Suomen nopeimmin kasvavan yrityskeskittymän yli 20 000 työntekijää, alueen tulevat 16 000 asukasta sekä lentokentän miljoonat liikematkustajat ovat uusi ja tärkeä markkina-avaus kokous- ja ravintolatarjontaamme”. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo, että Keva haluaa olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin ovat erinomaiset.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmaan ja -aikatauluun. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta”, hän toteaa.

”On hienoa, että Aviapolis Aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät tällä hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Hotelli on hyvä sijoituskohde sen tuoman pitkän ja vakaan kassavirran vuoksi. Kevan tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussaan. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 45,2 miljardia euroa, josta 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea. Keva hajauttaa sijoitukset osake-, korko-, hyödyke- ja kiinteistömarkkinoille sekä rahastoihin ja pääomasijoituskohteisiin. Hajautuksen avulla vähennetään sijoituksiin liittyviä riskejä, Suutarinen kertoo.

Lisätietoja:

Lentoasemakiinteistöt Oyj, hankekehitysjohtaja Juha Jaakola, puh. 040 864 4366, juha.jaakola[at]lak.fi

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950, jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Keva, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 020 614 2493, petri.suutarinen[ak]keva.fi

Lentoasemakiinteistöt Oyj on lentoasemaympäristöissä toimiva kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille. Lentoasemakiinteistöt Oyj:n merkittävin kehityshanke on tällä hetkellä uudenlaisen työ- ja asuinalueen, Aviapolis Aseman, kehittäminen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitusomaisuus on noin 45,2 miljardia euroa (31.3.2015). Kevan palveluksessa on noin 550 henkilöä.

Sulje