Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Hermian Farmi -yrityspuiston energiatehokkuushanke valmis

Hermian Farmi -yrityspuiston kiinteistöön toteutettu energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke on valmistunut.

Keva toteutti Hermian Farmi -yrityspuiston kiinteistöön Tampereen Hervannassa viime vuoden aikana laajan energiatehokkuus- ja energiankierrätyshankkeen. Tavoitteena on vähentää kaukolämmön kulutusta yli 70 prosentilla. Sujuvasti toteutetun hankkeen pääurakoitsijana toimi LVSA-työt toteuttanut talotekniikkayritys ARE.

Hanketta lähdettiin toteuttamaan muun muassa kiinteistön sisäisten hukkalämpöjen kierrätysjärjestelmän rakentamisella, maalämmön hyödyntämisellä, ilmanvaihdon energiatalouden parantamisella sekä talotekniikan modernisoinnilla. Hankkeen käyttöönotto toteutui helmikuussa.

– Onnistuimme selvästi kumppanivalinnoissamme, sillä yhteistyö kaikkien tahojen kesken on ollut erittäin toimivaa ja työt etenivät jouhevasti, talotekniikka-alan ja maailman myllerrysten keskelläkin. Tällaisilla ympäristöinvestoinneilla saavutettavat yhteiskunnalliset hyödyt ovat meille pitkän aikavälin vastuita kantaville kiinteistösijoittajille hyvin tärkeitä ja ajankohtaisia, Kevan kiinteistösijoitusten ympäristöpäällikkö Tuomas Helin sanoo.

ARE:n yksikönjohtaja Jaakko Toivanen kertoo yhteistyön sujuneen hankkeessa loistavasti alusta loppuun asti. ARE ja Keva ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, ja Hermian Farmin hankkeessa mukana olivat lisäksi kiinteistön hallinnoinnista vastaava PAMIS Oy, suunnittelusta vastannut Granlund Oy ja valvonnasta vastannut Sweco PM.

– Meillä oli hankkeessa selkeä yhteinen tahtotila etenemiselle, ja tähän sitoutuivat kaikki osapuolet tilaajasta asentajiin. Ongelmakohtiin saatiin ratkaisut nopeassa aikataulussa ja sitä kautta järjestelmän käyttöönotto oli poikkeuksellisen helppoa. Käytännössä mitään isompia ongelmia ei ollut ja saimme suunnitelmien mukaisen lopputuloksen, Toivanen kertoo.

Päästöjen vähentäminen tukee talossa toimivien Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n, Etteplan Oyj:n ja muiden vuokralaisten ympäristötavoitteita. Ylimmässä kerroksessa on vielä muutamia tiloja vapaana vuokrattavaksi. Kevan vapaiden ja vapautuvien toimitilojen ajantasainen tilanne löytyy aina nettisivuiltamme https://toimitilat.keva.fi .

Lue lisää:
Hermian Farmi Tampereella parantaa energiatehokkuuttaan jättihankkeella – Keva
Farmi – Keva Toimitilat