Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Hotellin uudistamisessa riittää projektia monelle - Tampereen Ilveksen peruskorjaus alkaa

Tampereella sijaitseva Original Sokos Hotel Ilves menee joulukuussa kiinni, kun vuoden kestävä peruskorjaus käynnistyy. Kaupungin maamerkki uudistetaan läpikotaisin, millä varmistetaan sen houkuttelevuutta myös tulevaisuudessa.

Hotelli Ilves on yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista ja siksi sen uudistaminen kiinnostaa laajasti. Kyseessä on Kevan ja hotellia operoivan Sokotelin osalta yhteisesti kymmenien miljoonien investointi.

Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Hankkeella on iso työllistävä vaikutus erityisesti Pirkanmaalla.

– Tätä on aktiivisesti suunniteltu puolitoista vuotta. Näin laaja uudistushanke vaatii todella monipuolisen joukon ammattilaisia liittyen suunnitteluun, purkamiseen, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sähkötöihin, sisustukseen, maalaukseen jne. Työmaavaiheessa on ainakin sata eri ammattilaista töissä, kertoo kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson Kevasta.

Kuva: Sokotel Oy

 

Ilves on eläkesijoittajalle sopiva kohde: siinä yhdistyvät pitkä omistus, vakaa tuotto sekä luotettava ja pitkäikäinen vuokralainen. Kohde on yksi kahdeksasta Kevan kokonaan tai osittain omistamasta hotellikiinteistöstä.

– Hotelli Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius sanoo.

Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä, sillä se on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin.

– Vappujäynänä ja aprillipäivän pilana Ilves-hotellin katolla olevaa isoa nimeä on yritetty vaihtaa ainakin Tapparaksi, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä tietääkseni konkreettisesti onnistunut – lehdessäkin näitä kuvamanipulaatioita on kyllä esiintynyt, Leeni Andersson naurahtaa.

Sokotelin tiedote