Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Keva paransi kiinteistöjensä energiatehokkuutta – säästöt yli puoli miljoonaa euroa vuodessa

Keva säästi yli 550 000 euroa vuodessa vähentämällä kiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta tarkalla etäseurannalla ja laiteuusinnoilla.

Energiatehokkuuden seuranta ja kehittäminen toi Kevalle säästöjä jo lyhyellä jaksolla. Syksyllä 2016 Caverionin energiamanageroinnin piiriin liitettiin 110 kiinteistöä, joiden pinta-ala on yhteensä noin 1,2 miljoonaa kerrosneliömetriä.

Näiden kiinteistöjen sähkönkulutus laski vuoden aikana 5,9, normitetun lämmönkulutuksen osalta 2,5 ja veden osalta 5,8 prosenttia. Euromääräisesti säästöt olivat yli 550 000 euroa vuodessa.

Säästöillä parannettiin suorien kiinteistösijoitusten ympäristövastuullisuutta ja vuokralaisten asumiskokemusta.

-Tavoitteenamme on vähentää energian kulutusta seitsemän prosenttia ja asuinrakennusten vedenkulutusta kymmenen prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Energiamanageroinnin ensimmäisen vuoden tulokset ja suunta ovat rohkaisevia, summaa Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen.

-Tunnistettu energiansäästöpotentiaali on lähes 17,5 GWh ja se ylittää asetetut tavoitteet yli 60 prosentilla. Laskennallisesti tästä on ensimmäisen vuoden aikana toteutettu noin 6,5 GWh, Suutarinen jatkaa.

Energiatehokkuutta on parannettu jatkuvalla energianseurannalla, jokaisen kiinteistön energiakartoituksella ja tehokkaalla rakennusten lämmitys-, vesijohto- sekä ilmanvaihtotekniikkajärjestelmien etävalvonnalla.

Kohteissa haetaan säästöjä laiteuusinnoilla ja ohjausmuutoksilla. Kulutusseurannalla puututaan poikkeamiin energiankäytössä ja etävalvonnalla varmistetaan talotekniikan oikeat säätöarvot ja asetukset.

Energiatehokkuutta ja ylläpitoa tuetaan rakentamalla mahdollisimman moneen kiinteistöön tietoturvallinen etäkäyttömahdollisuus.

Energiatehokkuutta kehitetään Kevan kiinteistöissä koko ajan. Tämän vuoden alussa valmistui vuokra-asuntokohteissa vedensäästöprojekti, jossa kaikkien talojen vesipisteet tarkistettiin ja säädettiin vesivirtaamat.

Kuluvan vuoden aikana on valmistumassa kolme aurinkosähkövoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on noin 1 000 kWp.

-Kevan tavoitteet ympäristövastuullisuudessa ovat haastavia mutta realistisia. Digitaalisilla ratkaisuillamme olemme pystyneet tehostamaan kiinteistöjen ylläpitoa sekä parantamaan energiatehokkuutta ja näin auttamaan Kevaa pääsemään tavoitteisiinsa. Hyvän yhteistyön tuloksena on saavutettu merkittäviä säästöjä tinkimättä kuitenkaan kiinteistöjen käyttäjien hyvistä olosuhteista, Caverionin liiketoimintajohtaja Heikki Rostila sanoo.

 

Lisätiedot:

Keva
Petri Suutarinen, kiinteistöjohtaja, puh. 0400 330 322
Jari Toikka, rakennuttajapäällikkö, puh. 040 669 1012

Caverion
Heikki Rostila, liiketoimintajohtaja, puh. 050 390 0398

Caverion tuottaa kiinteistöjen, teollisuuden prosessien ja infrastruktuurin älykkäitä teknisiä ratkaisuja ja palveluita. Ainutlaatuinen palvelutarjontamme kattaa koko elinkaaren: suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon. Visiomme on olla asiakkaiden, työntekijöiden, kumppaneiden ja sijoittajien ykkösvalinta digitalisoituvissa ympäristöissä. Vuoden 2017 liikevaihtomme oli noin 2,3 miljardia euroa. Caverionilla on noin 16 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi Twitter: @CaverionSuomi