Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Keva rakennuttaa hotellin Aviapolikseen

Keva on ostanut Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä tontin Vantaan Aviapoliksesta. Tontille nousee 8-kerroksinen korkeatasoinen hotelli. Keva ja Skanska ovat sopineet hotellin rakentamisesta. Kohde sijaitsee Aviapoliksen aloituskorttelissa osoitteessa Karhumäentie 5 Aviapoliksen juna-aseman vieressä. Hotellin on suunniteltu avautuvan 2016 marraskuussa.

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat tulee vastaamaan hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström: ”Suomen nopeimmin kasvavan yrityskeskittymän yli 20 000 työntekijää, alueen tulevat 16 000 asukasta sekä lentokentän miljoonat liikematkustajat ovat uusi ja tärkeä markkina-avaus kokous- ja ravintolatarjontaamme”. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo, että Keva haluaa olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin ovat erinomaiset.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmaan ja -aikatauluun. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta”, hän toteaa.

”On hienoa, että Aviapolis Aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät tällä hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Hotelli on hyvä sijoituskohde sen tuoman pitkän ja vakaan kassavirran vuoksi. Kevan tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussaan. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 45,2 miljardia euroa, josta 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea. Keva hajauttaa sijoitukset osake-, korko-, hyödyke- ja kiinteistömarkkinoille sekä rahastoihin ja pääomasijoituskohteisiin. Hajautuksen avulla vähennetään sijoituksiin liittyviä riskejä, Suutarinen kertoo.

Lisätietoja:

Lentoasemakiinteistöt Oyj, hankekehitysjohtaja Juha Jaakola, puh. 040 864 4366, juha.jaakola[at]lak.fi

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950, jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Keva, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 020 614 2493, petri.suutarinen[ak]keva.fi

Lentoasemakiinteistöt Oyj on lentoasemaympäristöissä toimiva kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille. Lentoasemakiinteistöt Oyj:n merkittävin kehityshanke on tällä hetkellä uudenlaisen työ- ja asuinalueen, Aviapolis Aseman, kehittäminen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitusomaisuus on noin 45,2 miljardia euroa (31.3.2015). Kevan palveluksessa on noin 550 henkilöä.