Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Keva rakennuttaa Marriott-hotellin Tampereelle - vahva vetovoimatekijä

Keva rakennuttaa Tampereelle Suomen ensimmäisen Courtyard by Marriott -hotellin. Sopimus urakoinnista ja vuokrasopimus allekirjoitettiin torstaina. Hotellin odotetaan tuovan valtavasti uusia mahdollisuuksia sekä Tampereelle että koko Suomelle.

Tampere-talolla on haaveiltu naapurissa olevasta hotellista alusta asti. Kansainvälisten tapahtumien saamisessa hotellin puuttuminen on usein ollut ratkaiseva kynnys.

– Tämä on meille mieletön mahdollisuus saada uusia, isoja asiakkaita. Marriott on maailman suurin hotelliketju, jolla on yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta, ja sen saaminen Tampereelle kasvattaa koko Suomen vetovoimaa, hehkuttaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuus sijoittaa Suomeen ensimmäiseen Marriott-hotelliin tarjoutui Kevalle viime kesänä.

–  Meillä on jo entuudestaan kiinteistösijoituskohteita Tampereella ja olemme harkiten etsineet uusia mahdollisuuksia. Tampere-talon, yliopiston ja rautatieaseman läheisyys ja kaupunginosan kehitysnäkymät tukevat hotellin liiketoimintaa hyvin. Erityisesti Tampere-talon ja hotellin synergiaedut tulevat olemaan merkittävät, sanoo kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen Kevasta.

– Keva tullee tässäkin kohteessa olemaan pitkäaikaisena kiinteistön omistajana, mutta myös yhteistyökumppanin ja kehittäjän roolissa Odyssey Groupin, Marriott-brändin ja Tampere-talon kanssa.

Kevan salkunhoitaja Petri Louhion mielestä uuden toimijan saaminen Suomen markkinoille kertoo Tampereen ja koko Suomen hotellimarkkinan vahvuudesta ja kiinnostavuudesta.

– Uskomme, että Tampere-talon yhteydessä olevasta hotellista tulee menestys, Louhio toteaa.

Keva rakennuttaa hotellin Tampereen kaupungilta ostamalleen tontille. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja sen arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2019. Hotellin rakentaa SRV ja vuokralaiseksi tulee hollantilainen Odyssey Hotel Group. Hotellin brändinä on Courtyard by Marriott, joka on Marriott-ketjun suurin brändi. 6000 Marriott-hotellista yli 1000 kuuluu sen alle. Hotellin pinta-ala on noin 9000 neliötä ja siihen tulee 11 kerrosta ja 229 huonetta. Rakennus suunnitellaan niin, että se sopii yhteen sekä ympäristönsä että Tampere-talon kanssa.

Keva on kohteen ainoa sijoittaja. Sillä on viisi muutakin suoraan omistettua hotellia, muun muassa Original Sokos Hotel Ilves Tampereella. Lisäksi Keva omistaa useita hotelleja yhteissijoitusten kautta.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, sillä se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteemme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio sanoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 50,8 miljardia euroa, josta 6,2 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, Keva
petri.suutarinen(at)keva.fi
0400 330 322

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo
paulina.ahokas(at)tampere-talo.fi
03 243 4100