Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Kevan kauppakeskuskiinteistöille huipputason ympäristösertifikaatit

Kauppakeskukset Goodman ja Lielahtikeskus ovat saaneet arvostetun Breeam-ympäristösertifikaatin, jossa ne luokiteltiin excellent-tasolle ensimmäisinä kauppakeskuksina Suomessa. Molemmat kauppakeskuskiinteistöt ovat Kevan omistamia.

Breeam-sertifoinnissa arvioidaan sekä rakennuksia että niiden ylläpitoa. Goodman ja Lielahtikeskus saivat molemmista osa-alueista excellent- eli erinomainen-arvion. Arvioinnissa otettiin huomioon muun muassa rakennusten tekniikka sekä ylläpidon ympäristöystävällisyys ja ekologinen tehokkuus. Sertifioinneista vastasi Green Building Partners Oy.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen kauppakeskus saavuttaa excellent-tason sekä rakennuksen että ylläpidon osalta. Excellent-taso tarkoittaa että kohde on parhaan 10 prosentin joukossa ja siellä noudatetaan parhaita toimintatapoja.

– Kauppakeskusten rakennusvaiheessa suunnittelun tavoitteena oli rakentamisen aikainen Breeam very good -taso. Hyvästä luokituksesta on uuden ja laadukkaan rakennuksen lisäksi kiittäminen muun muassa laadukasta kauppakeskuksen ympäristönäkökohtien huomiointia, hyvää teknistä ylläpitoa, laadukasta teknistä seurantaa ja energiamanagerointia, kertoo Kevan kiinteistöyksikön salkunhoitaja Petri Louhio tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Petri Louhio
p. 040 868 0374
petri.louhio@keva.fi