Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Turun ammattikorkeakoulu Linnankadun taidekampuksen päävuokralaiseksi

Turun ammattikorkeakoulu on solminut jatkovuokrasopimukset Kevan omistamista Linnankadun taidekampuksen tiloista.

Vuokrasopimukset koskevat Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä osoitteessa Linnankatu 54-60. Turun konservatorion toimintaa jatkava Turun musiikinopetus Oy (TMO) jatkaa tiloissa AMK:n alivuokralaisena. Turun konservatorion toiminta ja Sigyn-salin palvelutarjonta jatkuvat ennallaan.

– Ensimmäistä kertaa Turun AMK:n Taideakatemian historiassa kaikki esittävien taiteiden ja musiikin koulutukset tulevat olemaan saman katon alla, kun sirkuskoulutus siirtyy Linnankadulle Sepänkadulta vuoden 2020 aikana, iloitsee Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen. Uusi tilaratkaisu mahdollistaa Turun AMK:n taidekoulutuksen pitkäjänteisen kehittämisen.

– Olemme iloisia, että hyvä yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa Taideakatemian ja konservatorion kiinteistöissä jatkuu, Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen sanoo. – Sijainti ja puitteethan ovat kulttuurille mitä mainioimmat. Ammattikorkeakoulun suunnitelmat myös tukevat alueen kehittymistä, hän lisää.

Kuvassa (vasemmalta) kiinteistöpäällikkö Markus Forsten, Turun AMK, rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen, Turun musiikinopetus Oy, kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen, Keva, koulutusjohtaja Timo Tanskanen, Turun AMK:n Taideakatemia.

 

– Aurajoen vanhan telakka-alueen uudistaminen eläväksi kaupunkikulttuurin kodiksi on ollut Kevalle pitkäjänteisenä ja vastuullisena kiinteistönomistajana koko ajan tärkeää, Moilanen kertoo. – Alueen uudistamista 1990-luvulla voidaan pitää jo sinällään kulttuuritekona: silloisesta hylätystä telakka-alueesta on rakentunut yksi Turun hienoimmista kulttuurikokonaisuuksista. Keva omistaa Turussa yhteensä viitisentoista rakennusta, joista suurin osa on Länsirannan kaupunginosassa.

– Vuokravastuun ottaminen Turun AMK:lle molemmista kiinteistöistä antaa mahdollisuuden elävöittää aluetta myös palveluiden kautta ja tuoda nykyistä vahvemmin ja monipuolisemmin esille Turun AMK:n ja TMO:n toimintaa esittävän taiteen osalta, kertoo Turun AMK:n kiinteistöpäällikkö Markus Forstén.

Tehdyt tilaratkaisut mahdollistavat tiiviin yhteistyön Turun AMK:n ja TMO:n välillä

Turun kaupunki on perustanut Turun musiikinopetus Oy:n (TMO). Yhtiöön siirtyy 1.1.2020 liikkeenluovutuksella Turun konservatorion ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus sekä Turun seudun musiikkiopiston taiteen perusopetus.

– On hienoa, että Turun konservatorion ja musiikkiopiston vilkas toiminta voi jatkua tutuissa tiloissa Linnankadulla ja Mestarinkadulla. Turun konservatorio on ollut Linnankatu 60:n tilojen käyttäjänä vuodesta 1994 asti, jolloin Keva toteuttama peruskorjaus valmistui. Uutta mielenkiintoista virtaa ja pöhinää on luvassa, kun AMK:n sirkuksen koulutus muuttaa muiden esittävien taiteiden seuraan Linnankadulle, Turun konservatorion ja musiikkiopiston rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen toteaa.

– Nyt solmitut sopimukset varmistavat, että musiikki soi ja taide kukoistaa Varvintorin ympäristössä vähintään pitkälle 30-luvulle, Moilanen iloitsee.