Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Etu-Töölön Kuparitaloon avataan uusi bistro

Kuparitalon katutasoon avataan marraskuussa Bistro & Wine Bar Dagmar. Ennen ovien aukeamista tilat käyvät läpi täydellisen muodonmuutoksen.

Etu-Töölö saa uuden tyylikkään kohtaamispaikan, kun noin 100-paikkainen Bistro & Wine Bar Dagmar avataan loppuvuodesta. Arkisin ravintolassa tarjoillaan konstailematonta lounasta noutopöydästä ja iltaisin sekä viikonloppuisin panostetaan sesongeista ammentavaan bistroruokaan. “Makumaailma on etupäässä eurooppalainen, mutta vaikutteita haetaan myös kauempaa”, kertoo keittiöpäällikkö Mikko Nyman.

“Juomissa pyrimme elämään hetkessä. Fiilikset ja vuodenajat luovat mahdollisuuksia todella paljon niin viinilistan kuin cocktailien ja mocktailien suunnitteluun. Viinilistalla pääpaino on eurooppalaisissa viineissä, mutta muutoin kotimaisten pientuottajien tuotteet tulevat olemaan isossa osassa juomalistaa”, valottaa ravintolanjohtaja, sommelier Juha Laatikainen.

Sisustuksesta tulee näyttävä, tyylikäs ja tunnelmallinen. Muotokielessä tullaan käyttämään paljon kaarevia muotoja sekä rimoituksia, jotka tuovat sisustukseen ryhtiä ja rytmiä. “Dagmarin tyyli on täydellinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, sopivasti glamouria ja harkittuja yksityiskohtia!” hehkuttaa sisustuksesta vastaava sisustusarkkitehti SIO ja kalustesuunnittelija Marjut Nousiainen.

Ravintoloitsijana toimii Oy Botta Ab

”Olemme erittäin innostuneita uudesta avauksesta. Helsingin yliopiston pohjalaisten osakuntien omistama Oy Botta Ab laajenee ensimmäistä kertaa perinteikkään Ostrobotnia-kiinteistön ulkopuolelle. Uskon, että uudelle ravintolalle, joka yhdistää huolella valmistetun ruoan mielenkiintoisiin juomiin on tilaa Etu-Töölössä, jonne on helppo saapua myös kauempaa,” iloitsee Bottan toimitusjohtaja Tomi Söderström.

Laatikaisen ja Nymanin vetämään tiimiin palkataan alkuvaiheessa noin 15 ravintola-alan ammattilaista. Rekrytoinnit käynnistyvät syksyllä. ”On mahtavaa päästä toteuttamaan näin upeaa ravintolaa, juuri meille suunniteltuun ravintolatilaan. Haluan, että kynnys saapua Dagmariin on todella matala, joten välittäminen, rentous ja läsnäolo tulevat näkymään palvelussamme”, summaa Laatikainen uuden ravintolan linjan. Katutason ravintolan lisäksi Dagmar vastaa Kuparitalon kokous- ja saunatarjoiluista sekä vastaanottotoiminnoista. Kesällä 2024 saadaan lisätilaa ulos, kun Dagmarinkadun ja Töölönkadun kulmaan avataan viihtyisä terassi.

Kuparitalon omistaja Keva iloitsee tulokkaasta

“Kuparitalo on oleellinen osa Etu-Töölön historiaa: Vuonna 1957 Outokumpu Oy:n pääkonttoriksi valmistunut rakennus on hieno esimerkki aikakautensa liikerakennuksesta. Kuparitalon tilat huokuvat ympäristönsä laatua, tyylikkyyttä ja historiaa – sopivassa suhteessa moderniin toteutukseen”, toteaa Kevan kiinteistövarallisuuspäällikkö Kirsi Soikkeli.

”Naapurissa “aina” toiminut Botta Oy Ab on luonnollinen kumppani laadukkaaksi toimijaksi vanhan rouvan alkuperäiseen pääaulaan. Bistro & Wine Bar Dagmar sopii upeasti Kuparitaloon suunniteltuun sekä toteutettavaan tunnelmaan ja tyyliin”, tunnelmoi Soikkeli.

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Tomi Söderström, Oy Botta Ab, p. 050 355 0242
Kiinteistövarallisuuspäällikkö Kirsi Soikkeli, Keva, p. 040 728 8646

Pirullista menoa vuodesta 1970. Oy Botta Ab on Helsingin yliopiston pohjalaisten osakuntien omistama vakavarainen ravintolayhtiö. Bottan ravintolat huokuvat historiaa, mutta katsovat eteenpäin: legendaarinen baari ja ruokaravintola Manala tarjoilee ruokaa ja juomaa lähes vuoden jokaisena päivänä, 50-vuotias St. Urho´s Pub eli ”Urkki” täyttyy harva se ilta oluen ystävistä ja Botta Eventsin monipuolisissa kokous- ja tapahtumatiloissa järjestetään ikimuistoisia tilaisuuksia.