Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Huudin aula ja lounasravintola uudistuivat

Lähes 20 vuotta vanhaan, aiemmin Menuettona tunnettuun Huudiin oli aika tehdä uudistusta muuttamalla aulatilan ja lounasravintolan ilmettä nykypäivän tarpeita ja trendejä vastaavaksi.

Huudin aulasta haluttiin tehdä vuokralaisille ja munkkivuorelaisille kotoisa olohuone. Uudistuneessa aulassa onkin nyt olohuonemaista tunnelmaa. Samanaikaisesti tila haluttiin uudistaa vapaamuotoiseen työskentelyyn sopivaksi. Kynnystä jäädä juttelemaan ja tavata ihmisiä aulassa haluttiin madaltaa. Useita kuukausia kestänyt tilojen uudistusprojekti saatiin valmiiksi viime syksynä.

Tilojen uudistamisesta ja suunnittelusta vastuussa oli projektipäällikkö Katriina Lankinen tiimeineen Bolder Developmentilta. Aulatilan suunnitteluun ja toteutukseen otettiin elementtejä Munkkivuorta ympäröivästä lähimetsästä. Aulatilaa piristämässä on nyt muun muassa Bucida-puita terrakottaruukuissa. Erikoisena yksityiskohtana aulassa on tamminen keinu.

 

Huudin uudistunut aula muutettiin viihtyisäksi kohtaamispaikaksi

Huudin uudistunut aula

Kodikas ja laadukas ympäristö kutsuu viihtymään

Aulasta kulku ilmeeltään bistromaiseksi muutettuun lounasravintolaan sujuu hetkessä. Lounasravintolan lämpimät ja murretut sävyt sopivat yhteen tilaan tuotujen viherkasvien kanssa. Muodoltaan pyöreät kalusteet tuovat tilaan kodikkuutta ja kalusteiden sävyt sointuvat yhteen tilan paneeleiden ja puistoteeman kanssa. Myös tilaan tuodut opasteet sopivat ilmeeltään tilaan mutkattomasti.

– Tilan materiaalit olivat jo ennen uudistusprojektia laadukkaita. Tämän vuoksi remontissa päätettiin säästää mahdollisimman paljon vanhaa. Esimerkiksi vanhojen tarjoilupöytien ilme freesattiin teipillä. Komea graniittilattia toimi lähtöpisteenä muulle suunnittelulle. Katriina Lankinen tiimeineen onnistui vanhan ja uuden yhdistämisessä loistavasti, Huudin tilojen vuokrauksesta vastaava Kevan kiinteistövarallisuuspäällikkö Jaana Tirkkonen iloitsee. Hän toteaa myös, että uudistuneet aula ja ruokatila ovat saaneet ihmiset jäämään mielellään tilaan viettämään aikaa sen sijaan, että aula olisi vain välitön ohikulkupaikka.

Jaana Tirkkosen mukaan Huudin muutosprosessi jatkuu.

– Uudistuksen alla ovat tällä hetkellä talon vuokralaisten kerroskohtaiset yhteiskäyttötilat. Tavoitteena on, että vuokralaiset saavat entistä viihtyisämmät taukotilat käyttöönsä A-talon puolelta syksyn 2022 aikana. Lisäksi he saavat samoihin aikoihin käyttöönsä ilmeeltään freesatun kuntosalin, Tirkkonen kuvaa.