Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Kahden kaupasta hyötyä kaikille kiinteistön vuokralaisille

Yhteistyössä vuokralaisen kanssa löytyi Westportin tilojen uudistamisessa ratkaisu, joka hyödyttää sekä kyseistä yritystä sen omassa liiketoiminnassa että muita kiinteistön vuokralaisia.

Factor Nova on tapahtumamarkkinointitoimisto, joka suunnittelee ja tuottaa erilaisia asiakas- ja sidosryhmätapahtumia, henkilöstötilaisuuksia, juhlagaaloja, messuosastoja ja promootioita kaikkialla maailmassa.

Keväällä 2020 koronan pysäytettyä tapahtumaliiketoiminnan Factor Nova pohti asiakkaidensa kanssa heidän tarpeitaan toteuttaa virtuaalilähetyksiä ja digitaalista viestintää entistä enemmän erilaisille kohderyhmille. Haasteeksi oli kuitenkin noussut olemassa olevien suurien lähetysstudioiden kalliit vuokrahinnat sekä saatavuus. Samaan aikaan Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan Westportin neuvottelutilojen käyttö oli vähentynyt kohtaamisrajoituksista ja etätyökäytännöistä johtuen. Aika yhteistyölle oli siis oikea sekä Factor Novan että Kevan omistaman Kiinteistö Oy Westportin osalta.

– Aloitimme rohkeasti Kevan kanssa keskustelut mahdollisuudesta muuttaa osa kiinteistön neuvottelutiloista hybriditiloiksi, jotka toimisivat neuvottelukäytön lisäksi lähetysstudiona erilaisille striimeille, videotallenteille ja etäkokouksille, Factor Novan Mikko Noronen muistelee.

Yhteisymmärrys syntyi helposti

Factor Nova laati ehdotuksen tilojen muutostöistä ja liiketoiminnasta sekä vuokrauksesta käyttäjille muutostöiden jälkeen.

– Keva suhtautui ajatukseen erittäin positiivisesti ja näki muutostyössä uusia mahdollisuuksia myös talon muille vuokralaisille. Näin ollen pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen toteutettavan remontin laajuudesta ja kustannuksista sekä niiden jakautumisesta. Suunnitteluvaihe toteutui todella joustavasti ja molempien osapuolien intressit huomioiden, Noronen kiittää.

Sujuva yhteistyö ja hyvin nopeasti kesän 2020 aikana toteutettu remontti mahdollistivat täysimääräisen käytön aloittamisen jo syyskuussa 2020. Hybridistudiossa toteutettiinkin syksyn 2020 aikana kymmeniä live-lähetyksiä sekä nauhoituksia niin Factor Novan asiakkaille kuin kiinteistön muille vuokralaisille.

Norosen mukaan kustannustehokas ja helposti muunneltava tila oli houkutteleva vaihtoehto monelle striimaus- ja tallennuspalveluita tarvitsevalle yritykselle, joista osa on jatkanut Westport-studioiden käyttöä edelleen.

Kaikki hyötyvät toimivista tiloista

Tänä päivänä tilaa käytetään hyvin monimuotoisesti. Perinteisen neuvottelukäytön, videokokousten ja virtuaalilähetysten lisäksi tilassa on järjestetty hybriditapahtumia, yhdistäen noin 30-40 hengen liveyleisön sekä jopa tuhannet virtuaalikatsojat monipaikkaisesti.

Mikko Noronen ja Westportin vuokraamisesta vastaava Kevan kiinteistövarallisuuspäällikkö Jaana Tirkkonen pitävät Westport-studioiden toteutusta erittäin hyvänä esimerkkinä vuokralaisen ja vuokranantajan sujuvasta vuoropuhelusta ja yhteistyöstä, joka on hyödyttänyt molempia osapuolia niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin.

Kiinteistön kehittäminen vuokralaisten tarpeiden mukaisesti on Tirkkosen mukaan aivan keskeistä, minkä Noronen myös vahvistaa.

– Kiinteistö ja vuokranantajamme ovat hienosti nähneet ajankuvan ja muutostarpeet sekä olleet valmiina kuuntelemaan ja rohkeasti reagoimaan muuttuvaan maailmaan. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä, joka on luonut meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ketterästi ja kätevästi oman toimitilamme alakerrassa, Noronen iloitsee.

– Yhteistyön jatkeena uudistettiin tänä keväänä myös Kiinteistö Oy Westportin muut neuvottelutilat jatkamaan samaa studion henkeä ja toimimaan monimuotoisesti kaikkien talon vuokralaisten ja myös ulkopuolisten käyttäjien tarpeeseen, Tirkkonen lisää.

Tutustu Westportin tiloihin tarkemmin

Kuvat: Factor Nova ja Keva