Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Keva osti kauppakeskuksia Ruotsista

Keva on 30.3.2017 ostanut Ruotsista kolme kauppakeskusta. Kaksi niistä sijaitsee Karlstadissa ja yksi Norrköpingissä.

Karlstadista ostetut kauppakeskukset ovat Duvan ja Höken 15, jotka sijaitsevat ydinkeskustassa tärkeimmän ostoskadun varrella. Niiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 26 000 m2. Kauppakeskuksissa on vahvat ankkurivuokralaiset, mm. Lindex, Systembolaget, KappAhl sekä päivittäistavarakauppoja sekä lisäksi lukuisia suosittuja kahviloita ja ravintoloita. Myyjänä oli perheyhtiö.

Norrköpingin kauppakeskus on nimeltään Domino, se sijaitsee keskustassa tärkeimmän ostoskadun varrella. Sen vuokrattava pinta-ala on noin 18 400 m2. Tärkeimpiä vuokralaisia ovat Clas Ohlson, Netto, New Yorker ja Burger King. Kohteen myyjänä oli Skandia Fastigheter.

Keva on sijoittanut Ruotsissa kumppaninsa HEA Property Partner AB:n kanssa nyt viiteen kauppakeskukseen, joiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 75 400 m2.

– Ruotsiin tehtävien sijoitusten tarkoituksena on parantaa Kevan suoran kiinteistösijoitussalkun maantieteellistä ja kiinteistöallokaation hajautusta, kertoo Kevan kiinteistöyksikön salkunhoitaja Petri Louhio.

Kevan kiinteistösalkku koostuu suorista sijoituksista kotimaisiin ja pohjoismaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöosakkeisiin sekä koti- ja ulkomaisista kiinteistörahastosijoituksista. Suorassa kiinteistösalkussa pyrkimyksenä on ollut vähentää toimistokiinteistöjen suhteellista osuutta sijoitussalkussa hankkimalla kaupallisia kiinteistöjä sekä asuinkiinteistöjä.

Kiinteistöjen ja kiinteistöosakkeiden markkina-arvo oli vuoden 2016 lopussa 3 002 miljoonaa euroa. Kevan suoraan omistamien 127 kiinteistöyhtiön vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2016 päättyessä noin 857 000 m2 ja niissä on yli 4 000 vuokrasopimusta.

Lisätietoja
Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva, p. 020 614 2365, petri.louhio@keva.fi