Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Tampereen yrityspuisto Kulma-Sarvis energiahankkeella kohti hiilineutraaliutta

Keva jatkaa kiinteistöjensä hiilineutraaliusohjelman täytäntöönpanoa. Tampereella yrityspuisto Kulma-Sarvis toteuttaa suuren energiatehokkuus- ja energiankierrätyshankkeen, jonka tavoitteena on vähentää kaukolämmöstä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä yli 90 %:lla.

Tampereen Hatanpäällä sijaitsevan Kulma-Sarviksen yrityspuisto on monipuolinen kokonaisuus. Talon suurimpia vuokralaisia ovat Telia, Afry ja Elomatic-konserni. Lisäksi Kulma-Sarviksessa on kattavat aula- ja catering-palvelut ja runsaasti vuokralaisten käytössä olevia neuvottelu- ja edustustiloja. Talon ensimmäisessä kerroksessa toimii suosittu lounasravintola.

Energiatehokkuutta parannetaan monella tavalla

Hankkeessa kiinteistölle rakennetaan geoenergiakenttä hukkalämpöjen kausivarastointiin ja maalämmön hyödyntämiseen. Lisäksi kiinteistössä lisätään ja parannetaan lämmöntalteenottoja, uusitaan puhaltimia ja päivitetään energiatehokkaan ohjauksen mahdollistava automaatiojärjestelmä. Muutostyöt käynnistyivät toukokuun 2023 alussa.

Toimenpiteillä tavoitellaan yli 90 % energiansäästöä kaukolämmön kulutuksessa, mikä osaltaan laskee lämmityksen kasvihuonekaasupäästöjä, edistää Tampereen kaupungin ja Kevan kiinteistösijoitusten ilmastotavoitteiden toteutusta sekä pienentää Suomen maakaasun ja energiapuun tuontitarvetta.

Saavutettavat päästövähennykset vastaavat Ilmastopaneelin mukaan yli 120 suomalaisen asumisesta vuosittain aiheutuvia ilmastovaikutuksia (Lähde: Ilmastopaneeli.fi).

Ympäristöinvestoinnit Kevan kiinteistöihin jatkuvat

Kevan tavoitteena on saavuttaa sijoituskiinteistöissään energiankäytön hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

– Kulma-Sarviksen hanke on yksi tämän vuoden suurimmista Kevan sijoituskiinteistökantaan toteutettavista ympäristöinvestoinneista, ympäristöpäällikkö Tuomas Helin Kevan kiinteistösijoitusyksiköstä toteaa.

Hän korostaa tämänkaltaisilla ympäristöinvestoinneilla saavutettavien yhteiskunnallisten hyötyjen olevan hyvin tärkeitä Kevan kaltaisille pitkän aikavälin vastuita kantaville kiinteistösijoittajille.

Monen tahon yhteistyötä

Kulma-Sarviksen urakkahankkeen kilpailutuksen voitti Caverion Suomi Oy. Urakkasopimus allekirjoitettiin huhtikuussa ja tavoiteaikataulu urakan valmistumiselle on tammikuu 2024.

– Hienoa, että pääsemme syventämään yhteistyötämme myös tämän hankkeen myötä, kiinteistöjohtamisen liiketoimintajohtaja Laura Karotie Caverion Suomesta sanoo.

Caverion vastaa myös Kevan omistamien toimitilojen energiamanageroinnista. Keva hyödyntää energiamanagerointia energiatehokkuuden seurannassa ja kehittämisessä: siinä ulkopuolinen asiantuntija vastaa kokonaisvaltaisesti kiinteistön energianhallinnasta.

– Asiakkaidemme kestävän kehityksen tukeminen ja hiilikädenjäljen maksimointi ovat osa strategiaamme. Seuraamalla kiinteistöjä aktiivisesti pystymme valitsemaan parhaat toimenpiteet niiden energiatehokkuuden ylläpitämistä ja parantamista varten, Karotie toteaa, ja kertoo energiamanageerausta koskevan yhteistyön Kevan ja Caverionin kesken alkaneen jo vuonna 2016.

Lähes kaikkien Kevan omistamien kiinteistöjen energian- ja vedenkulutusta seurataan reaaliaikaisesti, jolloin poikkeamat voidaan löytää ja korjata nopeasti. Suurin osa toimitilakiinteistöstä on taloautomaation etäseurannan piirissä, mikä mahdollistaa kiinteistöjen energiankulutuksen säätämisen tarpeen mukaan.

– Energiamanagerointi on keskeinen osa kiinteistöjemme ylläpitoa.  Vastuullisuustavoitteidemme saavuttaminen ei olisi mahdollista ilman aktiivisten energiatehokkuuden ja talotekniikan asiantuntijoiden panosta kohteilla, Tuomas Helin korostaa.

Kiinnostuitko Kulma-Sarviksen tiloista?

Kulma-Sarvis on ollut viime vuodet täyteen vuokrattuna, mutta syksyllä tiloja on pitkästä aikaa vapautumassa markkinoille, kun eräälle nykyiselle vuokralaiselle remontoidaan entistä tehokkaammat tilat. Tarkemmat tiedot vapautuvista tiloista julkaistaan pian nettisivuillamme. Lisätietoja voit kysyä myös Kulma-Sarviksen asioista Kevalla vastaavalta Jaron Moilaselta, p. 040 759 9649.

Tutustu Kulma-Sarviksen kiinteistöön

Lisätiedot:

Keva, ympäristöpäällikkö Tuomas Helin, p. 040 827 8355
Kulma-Sarviksen toimistotilojen vuokraus/Keva, Jaron Moilanen, p. 040 759 9649
Kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja, Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti Oy, Juha Toivanen, p. 044 047 5011
A-Insinöörit, suunnittelu ja rakennuttaminen, Joni Saaristenperä, p. 044 768 8275
Caverion Suomi Oy, Vesa Ketola, p. 050 571 3674

Katso Kevan toimitilat