Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Työpaikoilla monta mahdollisuutta ympäristötekoihin

Oman hiilijalanjäljen pienentäminen on monella organisaatiolla ja työyhteisöllä ajankohtainen haaste. Keva järjesti aamukahviwebinaarin työpaikkojen ympäristövastuun kehittämisestä ja johtamisesta toimistojen vuokralaisilleen 20.5.2022 yhdessä WWF Suomen kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen ympäristöteemaan keskittynyt Kevan ja Kevan toimistovuokralaisten yhteinen info- ja keskustelutilaisuus ja vastaavia on luvassa jatkossakin.

Työyhteisöjen ympäristövastuun johtamiseen keskittyneessä webinaarissa todettiin, että työpaikan ympäristövaikutusten pienentämisessä vauhtiin pääsee esimerkiksi hyödyntämällä valmiita malleja ja ohjelmia. WWF Green Office on ympäristöjärjestelmämalli, joka on käytössä Suomessa jo noin 200 organisaatiolla yli 450 toimipisteessä. Myös Keva on mukana WWF Suomen kehittämässä Green Officessa.

WWF on selvittänyt, mistä työpaikkojen ympäristövaikutukset syntyvät ja tiivistänyt ne 7 teemaan, joilla Green Office -ohjelmassa niihin pyritään vaikuttamaan. Teemat ovat:

  • kierrätys, lajittelu ja siivous
  • liikkuminen
  • ruoka
  • viestintä ja sitouttaminen
  • hankinnat
  • energia ja vesi
  • johtaminen.

Ohjelmassa näille teemoille listatut yhteensä yli 300 toimenpidettä, joilla vastataan myös yhteentoista YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen.

Kriteerit asettavat minimitason

Green Office -kriteereillä varmistetaan, että ympäristöjärjestelmän toiminta vastaa ulkopuolisen ja riippumattoman tahon asettamaa vähimmäistasoa: se saavutetaan täyttämällä vähintään 10 kriteeriä. Ohjelmaan liityttäessä suunnitellaan kriteerit täyttävät toimenpiteet. Kun kriteerit on täytetty ja ensimmäinen tarkastus läpäisty, organisaatiolle myönnetään sertifikaatti. Kriteerien tulee olla jatkuvasti täytetty ja niiden noudattaminen tarkastetaan kolmen vuoden välein.

Green Officeen sitoutunut organisaatio saa tuekseen WWF Suomen asiantuntijat ja palvelut, jotka varsinkin alkuvaiheessa auttavat löytämään monipuolisesti eri toimintavaihtoehtoja.

Keva tukee vuokralaisten omia ympäristötavoitteita

Kiinteistöjen energiankäyttö muodostaa noin 30 % Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, joten siellä on paljon mahdollisuuksia toimia. Keva on Suomen viidenneksi suurin kiinteistövuokraaja. Vuokranantajalla on energiankäyttöön ja ilmastoon liittyen tärkeä rooli, mutta myös vuokralaisilla oma roolinsa. Yhdessä ja erikseen teemme työtä ja saamme aikaan tuloksia.

Keva on myös mukana Green Officessa. Ympäristötyöstämme voit lukea esimerkiksi tuoreesta vastuullisuusraportistamme: https://www.keva.fi/contentassets/7d4287083afc4041a4c93f65d8244a2f/vastuullisuuden_tunnusluvut2021_web.pdf

Tarkemmin WWF Green Officesta: www.greenoffice.fi