Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Takaisin

Ajankohtaista

Varautumista ja vaikuttamista yhteistyössä

Keva on sitoutunut mukaan valtakunnalliseen Astetta Alemmas -kampanjaan. Sen myötä toteutamme toimitilakohteissamme energiansäästötoimia talven pakkasjaksojen energiapulatilanteiden vaikutusten helpottamiseksi ja välttämiseksi.

Viitisenkymmentä Kevan toimistovuokralaista osallistui webinaariin, jossa ympäristöpäällikkö Tuomas Helin kävi läpi tulevia toimenpiteitä ja varautumista sähkökatkoihin. WWF:n Mikko Kuiri puolestaan esitteli puheenvuorossaan WWF Green Officea energia- ja ympäristöasioiden hallinnan työkaluna. Kyseessä oli järjestyksessään toinen energia- ja ympäristöteemaan keskittynyt Kevan ja Kevan toimistovuokralaisten yhteinen info- ja keskustelutilaisuus ja vastaavia on luvassa jatkossakin.  

Ennakointia talven varalle 

Kevan toimitilojen energiansäästötoimissa on keskitytty ilmanvaihdon, lämpötilan ja valaistuksen ohjaamiseen.  

Sähkön riittävyys tulee olemaan suurin ongelma juuri kireimmillä pakkasilla, jolloin ulkoilma on kuivimmillaan. Toimistokohteiden ilmanvaihdon jousto on merkittävin toimi, jonka voimme toteuttaa tilojen käyttöä haittaamatta. Pakkasella on erityisen hyvä syy pienentää ilmanvaihtomääriä, jolloin vältetään sähkön kulutuspiikkejä, pienennetään merkittävästi lämpöhäviöitä ja lievitetään myös rutikuivan pakkasilman aiheuttamia tuntemuksia, Tuomas Helin kertoi. 

Lämpötilan ja valaistuksen säätelyssä myös vuokralaisilla on hänen mukaansa mahdollisuus vaikuttaa energian kulutukseen.  

– Kireiden pakkasjaksojen aikana voidaan toteuttaa lyhytkestoisia, merkittävämpiä sähkönkulutuksen leikkaustoimia. Ne toteutetaan valtakunnallisten sähköpulatilanteiden lieventämiseksi. Niiden kesto on arviolta 1-2 arkityöpäivää. 

Äärimmäisessä tilanteessa saatetaan joutua alueellisiin lyhytaikaisiin sähkönjakelun katkoksiin. Paikalliset jakeluverkkoyhtiöt pyrkivät informoimaan mahdollisista sähkökatkoista ennakkoon, mutta ennakoimattomat sähkökatkot ovat myös mahdollisia. 

Sähkökatkoihin ja -pulaan varautumiseksi Kevan kiinteistöissä on suunniteltu toimitiloihin liittyvä toimenpidepaketti, joka on ohjeistettu kiinteistöhuollolle.  

https://toimitilat.keva.fi/ajankohtaista/keva-osallistuu-astetta-alemmas-kampanjaan/ 

Työkalu energia- ja ympäristöjohtamiseen 

Webinaarissa WWF Suomen asiakkuuspäällikkö Mikko Kuiri kertoi, millaisia työkaluja ja tukea WWF tarjoaa toimistovuokralaisille oman organisaationsa energia- ja ympäristöjohtamiseen WWF Green Office -työkalulla. Tarkemmin WWF Green Officesta alle linkitetystä toukokuisesta uutisjutusta  

https://toimitilat.keva.fi/ajankohtaista/tyopaikoilla-monta-mahdollisuutta-ymparistotekoihin/ 

sekä www.greenoffice.fi  

 

Lisätietoja:  

Astetta Alemmas
72 tuntia – 72 tuntia