Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Ajankohtaista

Hotellin uudistamisessa riittää projektia monelle - Tampereen Ilveksen peruskorjaus alkaa

01.12.2020

Tampereella sijaitseva Original Sokos Hotel Ilves menee joulukuussa kiinni, kun vuoden kestävä peruskorjaus käynnistyy. Kaupungin maamerkki uudistetaan läpikotaisin, millä varmistetaan sen houkuttelevuutta myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hotelli Ilves on yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista ja siksi sen uudistaminen kiinnostaa laajasti. Kyseessä on Kevan ja hotellia operoivan Sokotelin osalta yhteisesti kymmenien miljoonien investointi.

Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Hankkeella on iso työllistävä vaikutus erityisesti Pirkanmaalla.

– Tätä on aktiivisesti suunniteltu puolitoista vuotta. Näin laaja uudistushanke vaatii todella monipuolisen joukon ammattilaisia liittyen suunnitteluun, purkamiseen, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sähkötöihin, sisustukseen, maalaukseen jne. Työmaavaiheessa on ainakin sata eri ammattilaista töissä, kertoo kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson Kevasta.

Kuva: Sokotel Oy

 

Ilves on eläkesijoittajalle sopiva kohde: siinä yhdistyvät pitkä omistus, vakaa tuotto sekä luotettava ja pitkäikäinen vuokralainen. Kohde on yksi kahdeksasta Kevan kokonaan tai osittain omistamasta hotellikiinteistöstä.

– Hotelli Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius sanoo.

Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä, sillä se on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin.

– Vappujäynänä ja aprillipäivän pilana Ilves-hotellin katolla olevaa isoa nimeä on yritetty vaihtaa ainakin Tapparaksi, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä tietääkseni konkreettisesti onnistunut – lehdessäkin näitä kuvamanipulaatioita on kyllä esiintynyt, Leeni Andersson naurahtaa.

Sokotelin tiedote

Sulje

Turun ammattikorkeakoulu Linnankadun taidekampuksen päävuokralaiseksi

05.12.2019

Turun ammattikorkeakoulu on solminut jatkovuokrasopimukset Kevan omistamista Linnankadun taidekampuksen tiloista.

Lue lisää

Vuokrasopimukset koskevat Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä osoitteessa Linnankatu 54-60. Turun konservatorion toimintaa jatkava Turun musiikinopetus Oy (TMO) jatkaa tiloissa AMK:n alivuokralaisena. Turun konservatorion toiminta ja Sigyn-salin palvelutarjonta jatkuvat ennallaan.

– Ensimmäistä kertaa Turun AMK:n Taideakatemian historiassa kaikki esittävien taiteiden ja musiikin koulutukset tulevat olemaan saman katon alla, kun sirkuskoulutus siirtyy Linnankadulle Sepänkadulta vuoden 2020 aikana, iloitsee Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen. Uusi tilaratkaisu mahdollistaa Turun AMK:n taidekoulutuksen pitkäjänteisen kehittämisen.

– Olemme iloisia, että hyvä yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa Taideakatemian ja konservatorion kiinteistöissä jatkuu, Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen sanoo. – Sijainti ja puitteethan ovat kulttuurille mitä mainioimmat. Ammattikorkeakoulun suunnitelmat myös tukevat alueen kehittymistä, hän lisää.

Kuvassa (vasemmalta) kiinteistöpäällikkö Markus Forsten, Turun AMK, rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen, Turun musiikinopetus Oy, kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen, Keva, koulutusjohtaja Timo Tanskanen, Turun AMK:n Taideakatemia.

 

– Aurajoen vanhan telakka-alueen uudistaminen eläväksi kaupunkikulttuurin kodiksi on ollut Kevalle pitkäjänteisenä ja vastuullisena kiinteistönomistajana koko ajan tärkeää, Moilanen kertoo. – Alueen uudistamista 1990-luvulla voidaan pitää jo sinällään kulttuuritekona: silloisesta hylätystä telakka-alueesta on rakentunut yksi Turun hienoimmista kulttuurikokonaisuuksista. Keva omistaa Turussa yhteensä viitisentoista rakennusta, joista suurin osa on Länsirannan kaupunginosassa.

– Vuokravastuun ottaminen Turun AMK:lle molemmista kiinteistöistä antaa mahdollisuuden elävöittää aluetta myös palveluiden kautta ja tuoda nykyistä vahvemmin ja monipuolisemmin esille Turun AMK:n ja TMO:n toimintaa esittävän taiteen osalta, kertoo Turun AMK:n kiinteistöpäällikkö Markus Forstén.

Tehdyt tilaratkaisut mahdollistavat tiiviin yhteistyön Turun AMK:n ja TMO:n välillä

Turun kaupunki on perustanut Turun musiikinopetus Oy:n (TMO). Yhtiöön siirtyy 1.1.2020 liikkeenluovutuksella Turun konservatorion ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus sekä Turun seudun musiikkiopiston taiteen perusopetus.

– On hienoa, että Turun konservatorion ja musiikkiopiston vilkas toiminta voi jatkua tutuissa tiloissa Linnankadulla ja Mestarinkadulla. Turun konservatorio on ollut Linnankatu 60:n tilojen käyttäjänä vuodesta 1994 asti, jolloin Keva toteuttama peruskorjaus valmistui. Uutta mielenkiintoista virtaa ja pöhinää on luvassa, kun AMK:n sirkuksen koulutus muuttaa muiden esittävien taiteiden seuraan Linnankadulle, Turun konservatorion ja musiikkiopiston rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen toteaa.

– Nyt solmitut sopimukset varmistavat, että musiikki soi ja taide kukoistaa Varvintorin ympäristössä vähintään pitkälle 30-luvulle, Moilanen iloitsee.

Sulje

Keva rakennuttaa korkeatasoisen konferenssihotellin Kööpenhaminaan

21.11.2017

Keva ja tanskalainen eläkeyhtiö AP Pension rakennuttavat yhdessä konferenssihotellin Kööpenhaminaan. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2020.

Lue lisää

Korkeatasoinen konferenssihotelli rakennetaan kehittyvälle Nordhavnin alueelle. Sen vuokralaiseksi tulee pitkällä vuokrasopimuksella Comwell A/S, ja sen kehittää tanskalainen kiinteistökehittäjä KPC. Hotelli on Comwellin ensimmäinen Kööpenhaminassa.

Rakentaminen aloitetaan vuonna 2018 ja hotelli valmistuu vuonna 2020. Rakennukseen tulee 25 000 neliötä, 493 huonetta ja 18 neuvottelutilaa. Lisäksi tiloihin kuuluu ravintola ja baari.

Konferenssihotelli on hyvä sijoituskohde Kevalle, jonka tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussa.

– Hotelli tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Keva omistaa kokonaan tai osittain jo yhdeksän hotellia sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa, ja Kööpenhaminan konferenssihotellista tulee kymmenes, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

– Nordhavnin alue Kööpenhaminassa on erinomainen paikka uudelle konferenssihotellille. Alue kehittyy kovaa vauhtia, meri on lähellä ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Lisätietoja:

Petri Louhio
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Sulje

Keva rakennuttaa Marriott-hotellin Tampereelle - vahva vetovoimatekijä

14.11.2017

Keva rakennuttaa Tampereelle Suomen ensimmäisen Courtyard by Marriott -hotellin. Sopimus urakoinnista ja vuokrasopimus allekirjoitettiin torstaina. Hotellin odotetaan tuovan valtavasti uusia mahdollisuuksia sekä Tampereelle että koko Suomelle.

Lue lisää

Tampere-talolla on haaveiltu naapurissa olevasta hotellista alusta asti. Kansainvälisten tapahtumien saamisessa hotellin puuttuminen on usein ollut ratkaiseva kynnys.

– Tämä on meille mieletön mahdollisuus saada uusia, isoja asiakkaita. Marriott on maailman suurin hotelliketju, jolla on yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta, ja sen saaminen Tampereelle kasvattaa koko Suomen vetovoimaa, hehkuttaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuus sijoittaa Suomeen ensimmäiseen Marriott-hotelliin tarjoutui Kevalle viime kesänä.

–  Meillä on jo entuudestaan kiinteistösijoituskohteita Tampereella ja olemme harkiten etsineet uusia mahdollisuuksia. Tampere-talon, yliopiston ja rautatieaseman läheisyys ja kaupunginosan kehitysnäkymät tukevat hotellin liiketoimintaa hyvin. Erityisesti Tampere-talon ja hotellin synergiaedut tulevat olemaan merkittävät, sanoo kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen Kevasta.

– Keva tullee tässäkin kohteessa olemaan pitkäaikaisena kiinteistön omistajana, mutta myös yhteistyökumppanin ja kehittäjän roolissa Odyssey Groupin, Marriott-brändin ja Tampere-talon kanssa.

Kevan salkunhoitaja Petri Louhion mielestä uuden toimijan saaminen Suomen markkinoille kertoo Tampereen ja koko Suomen hotellimarkkinan vahvuudesta ja kiinnostavuudesta.

– Uskomme, että Tampere-talon yhteydessä olevasta hotellista tulee menestys, Louhio toteaa.

Keva rakennuttaa hotellin Tampereen kaupungilta ostamalleen tontille. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja sen arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2019. Hotellin rakentaa SRV ja vuokralaiseksi tulee hollantilainen Odyssey Hotel Group. Hotellin brändinä on Courtyard by Marriott, joka on Marriott-ketjun suurin brändi. 6000 Marriott-hotellista yli 1000 kuuluu sen alle. Hotellin pinta-ala on noin 9000 neliötä ja siihen tulee 11 kerrosta ja 229 huonetta. Rakennus suunnitellaan niin, että se sopii yhteen sekä ympäristönsä että Tampere-talon kanssa.

Keva on kohteen ainoa sijoittaja. Sillä on viisi muutakin suoraan omistettua hotellia, muun muassa Original Sokos Hotel Ilves Tampereella. Lisäksi Keva omistaa useita hotelleja yhteissijoitusten kautta.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, sillä se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteemme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio sanoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 50,8 miljardia euroa, josta 6,2 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, Keva
petri.suutarinen(at)keva.fi
0400 330 322

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo
paulina.ahokas(at)tampere-talo.fi
03 243 4100

Sulje

Työpaja uudistuu

19.09.2017

Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13 kiinteistössä perusparannushanke on parhaillaan käynnissä. Hankkeen tavoitteena on kiinteistön arvon säilyttäminen ja nostaminen vuokrattavuutta parantamalla.

Lue lisää

Tavoitteena on myös päivittää kiinteistö niin talotekniikaltaan kuin sisätilojen ilmeeltäänkin vastaamaan nykyaikaisen toimistotalon vaatimuksia. Toimistotilat muutetaan avaraksi, nykyaikaiseksi monitilatoimistoksi. Toimistotilojen suunnittelussa on panostettu nykyvaatimusten mukaiseen muunneltavuuteen, viihtyisyyteen, tehokkuuteen ja laatuun. Kaikki yhteiskäytössä olevat neuvottelutilat, auditorio, kuntosali ja ravintola saavat uuden ilmeen.

Perusparannushanke etenee kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisessä toimistotilat toteutetaan kiinteähintaisena urakkana. Tässä vaiheessa pääurakoitsijana on toiminut Rakennus Oy Wareco. Toisessa vaiheessa yhteiskäyttötilat toteutetaan projektinjohtopalveluna, jossa projektin johdosta vastaa Jemino Oy. Rakennuttajakonsulttina hankkeessa toimii Rakennuttajatoimisto Demaco Oy. Hankkeen on määrä valmistua 1.4.2018 mennessä.

Suunnittelu ja 3D-visualisointi osana hanketta
Capture Design osallistui projektiin visuaalisen esitys- ja markkinointimateriaalin tuottajana. Kiinteistön yhteiskäyttöisten neuvottelutilojen ja ravintolatilojen sisustussuunnittelusta vastasi Kakadu Oy.

Erityisen hienot 3D-kuvat ovat herättäneet kiinnostusta. “Mielenkiintoinen sommitelma ja harkittu kuvakulma ovat kiinteistön ennakkomarkkinoinnissa ratkaisevassa roolissa. Visualisoinnit toteutettiin yksityiskohtaisesti suunnittelijan laatimia työpiirustuksia noudattaen, jolloin monimuotoinen suunnitelma voitiin havainnollistaa projektin eri osapuolille yksityiskohtia myöten. 3D-mallissa myös erinäiset valaistusratkaisut ja luonnollinen valo saatettiin esittää todenmukaisesti.” -kuvaillaan asiaa Capture Designin blogissa.

Työpajalla on vielä vapaata toimistotilaa jäljellä. Ota yhteyttä, mikäli haluat toimistosi tänne >

 

Sulje

Uusia erikoisliikeitä Hämeenlinnaan

27.02.2017

Kauppakeskus Goodmanin liiketarjonta täydentyy: Toukokuussa Goodmanissa avautuu monipuolinen urheiluliike Stadium ja syksyllä Luhdan uusi konseptimyymälä Luhta Brand Store Kids ja aikuiselle naiselle suunnattu Your FACE -myymälä.

Lue lisää

Stadiumin tiloja rakennetaan parhaillaan kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Stadium on asiakkaiden kovasti toivoma ja odottama toimija Goodmaniin ja konseptillaan täydentää hienosti nykyistä kauppakeskuksen urheiluväline ja -muotivalikoimaa. Avajaisia vietetään toukokuussa 2017. Goodmanin myymälä on Stadiumin Suomen 26. myymälä.

Sopivasti koulun alkuun avautuu ensimmäisenä Suomessa Luhdan uusi konsepti Luhta Brand Store Kids, jonka valikoima on suunnattu lapsille ja nuorille. Myöhemmin syksyllä toiseen kerrokseen avautuu kauan odotettu naisten vaatteiden erikoismyymälä Your FACE. Ennestään Luhdalla on Goodmanissa Top Sport – myymälä ja Luhta Brand Store, jotka
jatkavat nykyisissä tiloissaan.

Kauppakeskus Goodman avattiin lokakuussa 2014. Goodmanissa on 65 liikettä ja vuokrattavaa pinta-alaa 26 000 m2. Keskuksen on rakennuttanut ja rakentanut NCC. Kiinteistön omistaa Keva ja Goodmanin kaupallisesta johtamisesta vastaa Realprojekti Oy

Kauppakeskus Goodman >>

Sulje

RTC Vahanen Turku Oy Veistämönaukion KOy Turun Pakkarinpuiston suurimmaksi vuokralaiseksi

16.01.2017

Rakennusalan asiantuntijayritys RTC Vahanen Turku Oy vuokraa Turun WTC-talona tunnetusta Koy Turun Pakkarinpuistosta uudet toimitilat 1.9.2017 alkaen. Samalla Vahasesta tulee kiinteistön suurin vuokralainen. Kaksi toimistorakennusta käsittävän kiinteistön omistaa kokonaisuudessaan työeläkevakuuttaja Keva.

Lue lisää

Vuokrattavat tilat ovat pinta-alaltaan noin 750 m2 ja ne käsittävät lähes koko kolmannen kerroksen yhdyskäytävineen. Lisäksi Vahasella on optio vuokrata noin 300 neliötä lisää tilaa kiinteistöstä toiminnan edelleen laajentuessa.

Vahasen vuokraamat tilat peruskorjataan ennen käyttöönottoa LVISA-tekniikan osalta nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään koko kiinteistön energiateknisiin ratkaisuihin.

Peruskorjauksen rakennuttamis- ja valvontakonsultoinnista vastaa RTC Vahanen Turku Oy.

”Tämä on meille erinomainen mahdollisuus nostaa liiketoimintamme profiili ja laajuus kokonaan uudelle tasolle yhteistyössä ammattimaisen kiinteistönomistajan kanssa. Uusien toimitilojen myötä parannamme myös henkilökunnan työskentelyolosuhteita ja työviihtyvyyttä merkittävästi”, kertoo RTC Vahanen Turku Oy:n toimitusjohtaja Seppo Merimaa.

”RTC Vahanen Turku Oy tulee olemaan meille sekä merkittävä vuokralainen että tärkeä yhteistyökumppani. Koy Turun Pakkarinpuisto koostuu kahdesta hienosta talosta upealla paikalla Aurajoen rannalla ja nyt ne ollaan ottamassa arvoiseensa käyttöön. Toivon, että voimme tehdä Vahasen kanssa yhteistyötä myös jatkossa, kun kohteen konsepti, tilat ja tekniikka päivitetään 2020-luvulle. Konseptin päivityksen yhteydessä taloja 90-luvulta hallinnut WTC-brändi vaihtuu uuteen, tuoreempaan ilmeeseen.”, sanoo Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen.

Keva omistaa Turussa viitisentoista rakennusta; yli 400 asuntoa, Pakkarinpuiston toimistotalot, Turun Konservatorion ja Taideakatemian rakennukset, Stockmannin tavaratalon ja historiallisen Auran Panimon sekä muita toimistorakennuksia. Kevan kiinteistöistä suurin osa sijaitsee Länsirannan kaupunginosassa.

Vahanen-yhtiöihin kuuluva RTC Vahanen Turku Oy on rakennusalan asiantuntijayritys, joka palvelee asiakkaitaan Turun, Salon ja Porin alueella. Yhtiö on asuin- ja liikekiinteistöjen sekä julkisten rakennusten uudis- ja korjausrakentamisen ja ylläpitopalveluiden asiantuntija. Yhtiö työllistää yli neljäkymmentä asiantuntijaa.

RTC Vahanen Turku Oy:n keskeisiä palveluita ovat rakennus-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, rakennusfysikaalinen suunnittelu, sisäilmasuunnittelu, kuntoarviot sekä rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien kuntotutkimukset, energian taloudelliseen käyttöön ja uusiutuvan energian käyttöön liittyvät palvelut sekä kiinteistöjohtaminen ja kiinteistökehitys.

Lisätietoja antavat:

Seppo Merimaa, Toimitusjohtaja, RTC Vahanen Turku Oy, puh. 050-5271886
Jaron Moilanen, Kiinteistöpäällikkö, Keva, puh. 040-7599649

Sulje

Kallaveden konttuurissa uusia toimistotiloja

13.01.2017

Kevan omistama toimistorakennus Kuopion Kirkkokatu 1:ssä on saanut uuden nimen – Kallaveden konttuuri.

Lue lisää

Uuden nimen lisäksi rakennus on kokenut pienen muodonmuutoksen. Toinen kerros on kokonaan uudistettu monikäyttäjäkerrokseksi. Uudistetuissa tiloissa on vuokrattavana erikokoisia toimitiloja 25 neliöstä 130 neliöön. Isompia, jopa yli 700 neliön tiloja on muissa kerroksissa. Kokonaisuudessaan rakennuksessa on vuokrattavaa tilaa noin 4 600 neliötä. Peruskorjaus talossa on tehty vuonna 1999.

Kallaveden Konttuuri tarjoaa vuokralaisyrityksilleen kaikki nykyaikaisen toimistokeskuksen palvelut. Palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa aulapalvelu, ravintola- ja catering-palvelut, neuvottelutilat, sosiaalitilat, kuntosali, suihku- ja pukuhuonetilat, vartiointi/turvallisuus sekä ympäristö- ja kiinteistöhuolto.

Kallaveden konttuurin perinteikäs vuonna 1950 valmistunut rakennus sijaitsee Kallaveden rannalla lähellä satamaa ja kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Rakennus tunnetaan osuustukkukaupan talona. Tässä talossa on rakennettu suomalaista hyvinvointia vuosikymmenien ajan.

Lisätietoja tiloista www.kallavedenkonttuuri.fi

Keva omistaa Kuopiossa myös kauppakeskus Minnan ja Iso Ceen. Lisäksi Kevalla on Kuopiossa kolme asuintaloa.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Antero Hytönen, p. 020 614 2312

Kevan toimitilat: toimitilat.keva.fi
Kevan asunnot: asunnot.keva.fi

Sulje

Clarion-hotelli avattiin Aviapoliksessa

14.11.2016

Hurjaa vauhtia kasvavalle Aviapoliksen alueelle on avattu uusi Clarion Hotel Helsinki Airport. Kevan omistamassa kiinteistössä toimivan hotellin avajaisia juhlittiin viime viikolla.

Lue lisää

Aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä sijaitsevan hotellin rakentaminen aloitettiin kesällä 2015. Rakentajana toimi Skanska.

– Keskeinen sijainti on sijoittajan näkökulmasta äärimmäisen tärkeässä roolissa. Hotellisijoittaminen sopii hyvin eläkesijoittajan salkkuun pitkän ja vakaan kassavirran ansiosta. Kevan suorista kiinteistösijoituksista noin 9 prosenttia on hotellikiinteistöissä, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

Projektissa oli omat haasteensa, sillä muun muassa vuokralainen vaihtui kesken kaiken. Hotelli päästiin kuitenkin avaamaan aikataulussa.

– Skanska on erittäin ammattitaitoinen rakentaja, joka ansaitsee kiitokset tästä projektista, Louhio toteaa.

Clarion Hotel Helsinki Airportiin ryhdyttiin ottamaan varauksia jo tammikuussa. Clarion Hotels Finlandin Area General Manager Inari Lehtisen mukaan hotellissa on riittänyt sekä yöpyjiä että kokousvieraita.

– Ensimmäiset asiakkaat ovat olleet niin vapaa-ajan matkustajia kuin liikematkustajiakin, ja ravintolassa on käynyt hotellivieraiden lisäksi myös paikallisia asukkaita. Nopea junayhteys lentokentälle on kerännyt kovasti kehuja, Lehtinen kertoo.

Avajaishumun jälkeen hotelli jatkaa normaalia arkeaan. Luvassa on lokakuussa startanneiden brunssin ja after workien lisäksi muun muassa erilaisia tapahtumia taidenäyttelyistä stand-upiin.

Lisätietoja:
Petri Louhio, p. 040 868 0374, petri.louhio@keva.fi
Inari Lehtinen, p. 050 303 8560, inari.lehtinen@choice.fi

Sulje

Kevan kiinteistöön Aviapolikseen tulee Clarion Airport -hotelli

11.12.2015

Clarion Hotel Helsinki Airport -hotellin rakentaminen on käynnissä, 8-kerroksisen hotellin rakennustöistä vastaa Skanska. Hotellin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto SARC. Clarion Hotel Helsinki Airport panostaa hotellihuoneiden lisäksi ravintolatarjontaan sekä kokous- ja kongressitiloihin. Hotelliin rakennetaan 10 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu 260 vierasta.

Lue lisää

Clarion Hotel Helsinki Airport

Kevan omistamaan hotellikiinteistöön Vantaan Aviapolikseen avataan lokakuussa 2016 Clarion-hotelli, jossa on 258 huonetta. Clarion-ketjun omistaa norjalainen Nordic Choice Hotels, jolla on Pohjoismaissa ja Baltiassa yhteensä 183 Clarion-, Comfort- ja Quality-hotellia. Hotelleista 150 on Ruotsissa ja Norjassa.

Ketjun hotellien lukumäärä kasvaa 185:een, kun Helsinki-Vantaalle valmistuu lentokenttähotelli ja Jätkäsaareen 16-kerroksinen tornihotelli.

Choice-ketju pitää itseään pohjoismaiden toiseksi suurimpana hotelliketjuna Scandicin jälkeen. Se ilmoittaa liikevaihdokseen noin miljardi euroa vuodessa.

– Aviapolis ja Jätkäsaaren rakennettava hotelli ovat ensimmäisiä Clarioneita Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hotelli on Clarionin kaltainen merkittävä ja laadukas brändi. Nordic Choice Hotels on puolestaan ammattitaitoinen ja vahva vuokralainen, sanoo Kevan salkunhoitaja Petri Louhio.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, koska se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteenamme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio kertoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 43,2 miljardia euroa, josta lähes 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, joista noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva, puh. 020 614 2365, petri.louhio@keva.fi

Sulje

Keva rakennuttaa hotellin Aviapolikseen

01.06.2015

Keva on ostanut Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä tontin Vantaan Aviapoliksesta. Tontille nousee 8-kerroksinen korkeatasoinen hotelli. Keva ja Skanska ovat sopineet hotellin rakentamisesta. Kohde sijaitsee Aviapoliksen aloituskorttelissa osoitteessa Karhumäentie 5 Aviapoliksen juna-aseman vieressä. Hotellin on suunniteltu avautuvan 2016 marraskuussa.

Lue lisää

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat tulee vastaamaan hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström: ”Suomen nopeimmin kasvavan yrityskeskittymän yli 20 000 työntekijää, alueen tulevat 16 000 asukasta sekä lentokentän miljoonat liikematkustajat ovat uusi ja tärkeä markkina-avaus kokous- ja ravintolatarjontaamme”. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo, että Keva haluaa olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin ovat erinomaiset.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmaan ja -aikatauluun. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta”, hän toteaa.

”On hienoa, että Aviapolis Aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät tällä hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Hotelli on hyvä sijoituskohde sen tuoman pitkän ja vakaan kassavirran vuoksi. Kevan tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussaan. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 45,2 miljardia euroa, josta 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea. Keva hajauttaa sijoitukset osake-, korko-, hyödyke- ja kiinteistömarkkinoille sekä rahastoihin ja pääomasijoituskohteisiin. Hajautuksen avulla vähennetään sijoituksiin liittyviä riskejä, Suutarinen kertoo.

Lisätietoja:

Lentoasemakiinteistöt Oyj, hankekehitysjohtaja Juha Jaakola, puh. 040 864 4366, juha.jaakola[at]lak.fi

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950, jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Keva, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 020 614 2493, petri.suutarinen[ak]keva.fi

Lentoasemakiinteistöt Oyj on lentoasemaympäristöissä toimiva kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille. Lentoasemakiinteistöt Oyj:n merkittävin kehityshanke on tällä hetkellä uudenlaisen työ- ja asuinalueen, Aviapolis Aseman, kehittäminen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitusomaisuus on noin 45,2 miljardia euroa (31.3.2015). Kevan palveluksessa on noin 550 henkilöä.

Sulje