Siirry sisältöön

Suosikit

Tässä valitsemasi suosikit.

Ajankohtaista

Ympäristö

Keva osti Terveystalolle rakennettavan toimitilakiinteistön

15.03.2024

Keva on ostanut Turun Kupittaalle rakennettavan sairaala- ja lääkärikeskuksen Hartelalta. Hanke käynnistyy välittömästi, ja Terveystalon on tarkoitus muuttaa uusiin tiloihin kesän 2027 aikana. Rakennus nousee Kupittaalla osoitteeseen Kalevantie 5. Hartela toimii kohteen kehittäjänä ja rakentajana.

Lue lisää

Kiinteistön kokonaisala on noin 14 000 neliömetriä, ja se tulee kokonaisuudessaan Terveystalon käyttöön. Kupittaalle muuttaa suurin osa Terveystalon toiminnoista Turussa, mukaan lukien Humalistonkadun Pulssin lääkärikeskus ja sairaala.

– Pitkäjänteisenä sijoittajana tämä rakennettava sairaala- ja lääkärikeskushanke on Kevalle erittäin sopiva sijoituskohde. Arvostamme pitkiä vuokrasuhteita ja tämän hankkeen myötä on ilo päästä toteuttamaan Terveystalolle nykyaikaisia toimitiloja. On hienoa päästä Hartelan ja Terveystalon kanssa yhteistyössä toteuttamaan hanketta ja edistämään osaltamme Turun Kupittaan kehitystä, toteaa Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius.

Toimitilat toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti ja rakennetaan A-energialuokkaan. Osa kiinteistön käyttämästä energiasta saadaan aurinkopaneelijärjestelmästä. Hankkeen tavoitteena on LEED Gold -tason ympäristösertifikaatti. Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii ARCO.

Modernit tilat suunnitellaan vahvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa tukemaan potilastyötä parhaalla mahdollisella tavalla. Hartela Länsi-Suomen toimitusjohtaja Lari Mallius on iloinen yhteistyöstä Kevan kanssa.

– Uusien toimitilojen toteuttaminen Terveystalolle on innostava hanke, jossa pääsemme kehittämään ja rakentamaan asiakkaillemme asiakastyötä parhaiten tukevat nykyaikaiset toimitilat. Työskentely Kevan kanssa on ollut tiivistä ja odotan innolla hankkeen toteuttamista yhteistyössä. Hienoa päästä aktiivisesti kehittämään Kupittaan alueen voimakasta kasvua. Tämän hankkeen jälkeen korttelissamme on jäljellä yksi merkittävä rakentamisen paikka, jonka kehittämisessä teemme myös aktiivisesti töitä, kertoo Lari Mallius.

Kevan avustajina kaupassa toimivat Hannes Snellman juridisena neuvonantajana ja Ramboll Finland Oy TDD:n osalta.

Kevan kiinteistösijoitukset muodostuvat suorista sijoituksista kotimaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöosakkeisiin sekä koti- ja ulkomaisista kiinteistörahastosijoituksista. Kaikkien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli 31.12.2023 yhteensä noin 4,5 mrd. EUR.

Kevan suorat kiinteistösijoitukset muodostuvat noin 130:sta kiinteistösijoituskohteesta, joiden vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2023 päättyessä noin 920 000 m². Suorien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli 31.12.2023 yhteensä noin 3,2 mrd. EUR. Kiinteistöt sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa.

 

Kuva: Arco

Sulje

Kahden kaupasta hyötyä kaikille kiinteistön vuokralaisille

17.08.2023

Yhteistyössä vuokralaisen kanssa löytyi Westportin tilojen uudistamisessa ratkaisu, joka hyödyttää sekä kyseistä yritystä sen omassa liiketoiminnassa että muita kiinteistön vuokralaisia.

Lue lisää

Factor Nova on tapahtumamarkkinointitoimisto, joka suunnittelee ja tuottaa erilaisia asiakas- ja sidosryhmätapahtumia, henkilöstötilaisuuksia, juhlagaaloja, messuosastoja ja promootioita kaikkialla maailmassa.

Keväällä 2020 koronan pysäytettyä tapahtumaliiketoiminnan Factor Nova pohti asiakkaidensa kanssa heidän tarpeitaan toteuttaa virtuaalilähetyksiä ja digitaalista viestintää entistä enemmän erilaisille kohderyhmille. Haasteeksi oli kuitenkin noussut olemassa olevien suurien lähetysstudioiden kalliit vuokrahinnat sekä saatavuus. Samaan aikaan Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan Westportin neuvottelutilojen käyttö oli vähentynyt kohtaamisrajoituksista ja etätyökäytännöistä johtuen. Aika yhteistyölle oli siis oikea sekä Factor Novan että Kevan omistaman Kiinteistö Oy Westportin osalta.

– Aloitimme rohkeasti Kevan kanssa keskustelut mahdollisuudesta muuttaa osa kiinteistön neuvottelutiloista hybriditiloiksi, jotka toimisivat neuvottelukäytön lisäksi lähetysstudiona erilaisille striimeille, videotallenteille ja etäkokouksille, Factor Novan Mikko Noronen muistelee.

Yhteisymmärrys syntyi helposti

Factor Nova laati ehdotuksen tilojen muutostöistä ja liiketoiminnasta sekä vuokrauksesta käyttäjille muutostöiden jälkeen.

– Keva suhtautui ajatukseen erittäin positiivisesti ja näki muutostyössä uusia mahdollisuuksia myös talon muille vuokralaisille. Näin ollen pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen toteutettavan remontin laajuudesta ja kustannuksista sekä niiden jakautumisesta. Suunnitteluvaihe toteutui todella joustavasti ja molempien osapuolien intressit huomioiden, Noronen kiittää.

Sujuva yhteistyö ja hyvin nopeasti kesän 2020 aikana toteutettu remontti mahdollistivat täysimääräisen käytön aloittamisen jo syyskuussa 2020. Hybridistudiossa toteutettiinkin syksyn 2020 aikana kymmeniä live-lähetyksiä sekä nauhoituksia niin Factor Novan asiakkaille kuin kiinteistön muille vuokralaisille.

Norosen mukaan kustannustehokas ja helposti muunneltava tila oli houkutteleva vaihtoehto monelle striimaus- ja tallennuspalveluita tarvitsevalle yritykselle, joista osa on jatkanut Westport-studioiden käyttöä edelleen.

Kaikki hyötyvät toimivista tiloista

Tänä päivänä tilaa käytetään hyvin monimuotoisesti. Perinteisen neuvottelukäytön, videokokousten ja virtuaalilähetysten lisäksi tilassa on järjestetty hybriditapahtumia, yhdistäen noin 30-40 hengen liveyleisön sekä jopa tuhannet virtuaalikatsojat monipaikkaisesti.

Mikko Noronen ja Westportin vuokraamisesta vastaava Kevan kiinteistövarallisuuspäällikkö Jaana Tirkkonen pitävät Westport-studioiden toteutusta erittäin hyvänä esimerkkinä vuokralaisen ja vuokranantajan sujuvasta vuoropuhelusta ja yhteistyöstä, joka on hyödyttänyt molempia osapuolia niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin.

Kiinteistön kehittäminen vuokralaisten tarpeiden mukaisesti on Tirkkosen mukaan aivan keskeistä, minkä Noronen myös vahvistaa.

– Kiinteistö ja vuokranantajamme ovat hienosti nähneet ajankuvan ja muutostarpeet sekä olleet valmiina kuuntelemaan ja rohkeasti reagoimaan muuttuvaan maailmaan. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä, joka on luonut meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ketterästi ja kätevästi oman toimitilamme alakerrassa, Noronen iloitsee.

– Yhteistyön jatkeena uudistettiin tänä keväänä myös Kiinteistö Oy Westportin muut neuvottelutilat jatkamaan samaa studion henkeä ja toimimaan monimuotoisesti kaikkien talon vuokralaisten ja myös ulkopuolisten käyttäjien tarpeeseen, Tirkkonen lisää.

Tutustu Westportin tiloihin tarkemmin

Kuvat: Factor Nova ja Keva

Sulje

Coworking-tilaa Valimolle

10.05.2023

Uudet ja upeat co-working tilat Pitäjänmäellä tarjoavat joustavan startin

Lue lisää

Valimoon (Valimotie 17-19) on juuri valmistunut coworking-tilaa, joka mahdollistaa mm. pienille yrityksille ja itsensä työllistäjille mahdollisuuden lähteä joustavalla paketilla liikkeelle, sitoutumatta pitkiin vuokrasopimuksiin ja kalusteinvestointeihin.

Tilavuokra sisältää:

  • merkityn työpisteen
  • lukittavan säilytyskalusteen
  • monitoimitulostimen käytön
  • maksuttomat kahvijuomat ja teet loungetilassa
  • hiljaisen huoneen ja kerroksen neuvottelutilojen käytön
  • sähköenergian
  • WLAN-yhteyden
  • kuntosalin käytön
  • uima-allasosaston ja saunojen käytön
  • aulapalvelun

Tilatarpeen kasvaessa siirtyminen saman kiinteistön isompiin tiloihin on helposti järjestettävissä.

Kuukausihinta on 249€/kk + alv.

Tilojen ja FLEX-tilan vuokrauksesta vastaa Markus Mikkola, markus.mikkola@keva.fi tai puh. 040 480 9846.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tutustumisvisiitti kohteelle!

Sulje

Rakkautta ensisilmäyksellä – mainostoimisto sai toiveidensa mukaiset tilat

30.08.2022

Mainostoimisto Folkille valmistui Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmaan upeat ja poikkeuksellisen värikkäät toimitilat.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Pia Dahlman kertaa silminnähden tyytyväisenä ja helpottuneena Folkin matkaa uuteen toimistoon.

– Kävimme katsomassa eri vuokranantajien toimitiloja ja Keva pystyi tarjoamaan huikean sijainnin, haluamamme remontin sekä joustavat aikataulut. Toki usein isotkin ratkaisut lähtevät luottamuksesta ja fiiliksestä, joka tässä tapauksessa osui heti kohdalleen, hän sanoo.  

– Jos voi sanoa, niin se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Kaupungin hienoin sijainti, jossa todellakin tuntee olevansa keskellä kaikkea. Ympärillä tapahtuu koko ajan, ihmisiä, palveluita, tapahtumia… jotka kaikki ruokkivat luovuutta, Pia Dahlman kuvailee. 

Uusissa neuvottelutiloissa näkyy rohkea värinkäyttö, joka on luonnollisesti yhdistetty tilojen toiminnallisuuteen.

Viihtyvyys ja toimivuus tuo väen toimistoon 

Folkilla on nyt toimivat ja inspiroivat neuvottelutilat, joiden avulla suunnittelupalaverit voidaan järjestää omassa toimistossa. Lisäksi löytyy iso keittiö, jossa asiakkaille voidaan toteuttaa ruokakuvauksia, sekä tietenkin lounastaa kaikki yhdessä kaksi kertaa viikossa. Dahlmanin mukaan keskeinen sijainti mahdollistaa myös sen, että asiakkaat ja yhteistyökumppanit tulevat sinne mielellään.  

– Mainosalalla on siirrytty hybridi- ja jopa täysin etätyöskentelyyn, mutta mielestämme yhteisöllisyyttä ei voi rakentaa ilman yhdessä oloa. Tilojen viihtyvyys ja toimivuus on isossa roolissa, kun mietitään, että halutaan ihmisten haluavan tulla työpaikalle ja kaiken lisäksi viihtyvän siellä, hän toteaa. 

Erikoisratkaisut näkyvät myös keittiössä, joka taipuu monenlaiseen tekemiseen.

Vuokrausprosessi sujui Folkin näkökulmasta hyvin joustavasti ja heille järjestyi muutostöiden ajaksi Kevan vuokraama väliaikaistila ihan nykyisen toimitilan vierestä.  

– Toimitilamme valmistui viikon etuajassa, mikä näinä aikoina ei ole ihan tavallista. Laura Seppänen oli projektissa sisustussuunnittelijana ja hän ehdotti paljon erikoisratkaisuja, joita toimitiloissa ei ehkä ole totuttu näkemään, kuten esimerkiksi upean ison keittiön, uudenlaisen lattiaratkaisun, sekä lattiasta kattoon väritetyt neuvotteluhuoneet. Kaikki nämä saatiin tehtyä suunnitelmien mukaan, Dahlman summaa. 

Monen toiveen täyttyminen ja onnistuneiden ratkaisujen löytyminen on toimitilavuokraajallekin ilahduttavaa. 

– Oli mahtavaa olla mukana tässä hankkeessa, jossa tila ja asiakkaan näkemykset sekä toiveet kohtasivat täydellisesti! Mainostoimisto Folk on upea lisäys vuokralaisportfolioomme Gasellikorttelissa ja heidän poikkeukselliset toimitilansa tulevat varmasti herättämään mielenkiintoa yleisimminkin, Kevan ydinkeskustan toimitilakohteista vastaava kiinteistövarallisuuspäällikkö Markus Mikkola toteaa. 

 

Mainostoimisto Folk Finland
Mainostoimisto Folk uskoo markkinointiviestintään, jossa yhdistyvät luovuus, viihde ja kaupallisuus. Tarinoihin, jotka herättävät tunteita, koskettavat ja tekevät lähtemättömän vaikutuksen.  

Meitä kiinnostaa ihmiset. Maalaiset, kaupunkilaiset ja maalaiset kaupungeissa. Haluamme tehdä tekoja, jotka osuvat ja uppoavat suomalaisiin Ullanlinnasta Utsjoelle. Juttuja, joista puhutaan kahvihuoneissa, ja joista keskustellaan nimettömänä sosiaalisen median mustissa aukoissa.  

https://folkfinland.fi/ 

 

Keva Toimitilat
Keva on toimitilavuokraamisen vastuullinen ammattilainen. Tarjoamme nykyaikaisia toimitiloja, joista suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa toimitiloja on mm. Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Lohjalla, Tampereella ja Turussa. Valikoimassamme on yhteensä noin 580 000 neliötä 61:ssa eri toimitilarakennuksessa.

Löydämme laajasta valikoimastamme juuri sinun ja yrityksesi tarpeisiin toimivimmat tilat – tarvitsetpa sitten toimistotilaa business park -toimistokeskuksesta, pääkonttoritasoista tilaa tai liikehuoneiston kauppakeskuksesta.

https://toimitilat.keva.fi/ 

Sulje

Lounasravintola on toimistokiinteistön vetonaula 

16.08.2022

Kiinteistökehityksen yhteydessä oli aika miettiä myös uutta lounasravintoloitsijaa Huudiin Munkkivuoressa ja Westportiin Ruoholahdessa. Tähän valikoitui Sami Garamin ja Mika Vermilän vuonna 2010 perustama lounaita ja räätälöityjä catering-palveluita tarjoava Garam & Vermiglio Catering Oy eli GVC.   

Lue lisää

Garam & Vermiglio Catering Oy:llä on ollut lounasravintola Huudissa reilun vuoden ajan ja Westportissa muutamien kuukausien ajan.  

GVC:llä oli jo ennestään lounas- ja kahvilatoimintaa eri puolilla Helsinkiä. Ensimmäinen parivaljakon avaama paikka oli Cafeteria Böle Pasilan urheilutalossa. Nyt GVC:llä on lounas- ja kahvilatoimintaa jo 11:ssä eri paikassa.  

Kevaan GVC tutustui mutkan kautta. Huudi oli heille kuitenkin tuttu jo entuudestaan catering-palveluiden kautta.  

 Mika Vermilä kertoo, että koronaviruksen vallitessa heillä oli kaksi vaihtoehtoa liiketoimintansa suhteen: himmata tai kasvaa.   

– Avasimme 2020 kevään ja 2022 alkutalven väliin kolme uutta mestaa sulkematta yhtään vanhaa. Nyt taas jo snadisti hymyilyttää, Mika Vermilä sanailee.  

Toimivan lounasravintolan uskotaan lisäävän vuokralaisten tyytyväisyyttä

Lounasravintola on selvästi tuonut raikkaan tuulahduksen sekä Huudiin että Westportiin. Tavoitteena on, että vuokralaiset viihtyvät ravintolassa ja että sen tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.   

– Kevan kanssa on ollut miellyttävä yhteistyön alku, koska he haluavat selkeästi satsata kiinteistöihinsä. Lisäksi he ovat myös kiitettävästi kuunnelleet vuokralaista. Huudi Munkkivuoressa ja Gresa Itämerenkatu ykkösessä ovat meidän Kevan mestat. Toivotaan, ettei jää tähän…, Vermilä virnistää.  

Huudin olohuoneesta pääsee uudistuneeseen lounasravintolaan.

Myös Kevan kiinteistövarallisuuspäälliköt Jaana Tirkkonen ja Kirsi Soikkeli ovat iloinneet uudesta lounasravintoloitsijasta.   

– Garam & Vermiglio Catering Oy tarjoaa maistuvaa ja monipuolista ruokaa. He ovat selvästi saaneet hyvällä ruuallaan ja hienolla asenteellaan Huudin lounasravintolaan mielellään tulevia ruokailijoita. Haluamme, että vuokralaisemme viihtyvät ja tärkeänä asiana siihen kuuluu monipuolisen ja maistuvan lounaan tarjoaminen. Vuokralaisten lisäksi haluamme tarjota huudeilla asuville ihmisille mukavan olohuoneen, jossa voi piipahtaa etätyön lomassa, Tirkkonen kertoo.  

Westportin lounasravintolassa on myös toiminta lähtenyt käyntiin uuden lounasravintoloitsijan myötä. Ravintolaan on tulossa muutamia uudistuksia, jotta myös siellä voitaisiin tarjota vuokralaisille parasta lounasta viihtyisissä puitteissa.  

Jaana Tirkkonen ja Kirsi Soikkeli toivovat, että yhteistyö jatkuu GVC:n kanssa hyvissä merkeissä, vaikka koronaviruspandemia on muuttanut työskentelykulttuuria ainakin toistaiseksi. Tirkkonen ja Soikkeli uskovat toimistokiinteistöjen lounasravintoloiden kysynnän säilyvän.  

Huudin uudistunut lounasravintola

Sulje

Keva osti Kauppakeskus Kaaren kiinteistön

11.07.2022

Keva on ostanut Kauppakeskus Kaaren kiinteistön Helsingin Kannelmäessä. Kauppahinta on 207 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Kunta-alan eläkkeistä vastaava Keva osti kiinteistön ruotsalaiselta kiinteistösijoitusyhtiö Niamilta.

– Investointi sopii hyvin Kevan pitkäjänteiseen kiinteistösijoitusstrategiaan. Kaltaisellemme eläkesijoittajalle se tarjoaa hyvän tuoton, ja siten vastaa Kevan eläkerahaston pitkän aikavälin tavoitteita, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius sanoo.

– Kauppakeskus Kaari on pääkaupunkiseudun kauppakeskusten parhaimmistoa ja sijainti keskeinen: 20 minuutin ajosäteellä asuu noin 1,1 miljoonaa ihmistä. Monipuolinen asiakaskunta varmistaa keskuksen elinvoimaisuutta erilaisina aikoina, Kevan kiinteistösijoituspäällikkö Sami Kesonen sanoo.

Kaaressa on Suomen parhaiten myyvä Prisma, joka on samalla myynniltään Suomen suurin ruokakauppa.

Kauppakeskus Kaari on rakennettu vuonna 2009 ja sitä on laajennettu vuonna 2013. Sen vuokrattava pinta-ala on yhteensä 48 855 m².

Keva on yksi Suomen suurimmista toimitilojen tarjoajista. Sillä on suorissa kiinteistösijoituksissa sekä asuntoja että toimitiloja yhteensä noin 130 kohteessa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2021 lopussa noin 970 000 m² ja markkina-arvo noin 2,9 miljardia euroa.

Kaikki vuokrattavat toimitilat verkossa: toimitilat.keva.fi

Niamin tiedote (englanniksi)

Lisätiedot:
kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius, p. 0500 417 997

www.kauppakeskuskaari.fi

Sulje

Uusi ruokaverkkokauppa Kavall viihtyy Kevan tiloissa Ruoholahdenkadulla

27.05.2022

Ruoholahdenkadun kiinteistömme sai uuden kiinnostavan vuokralaisen. Talomme on nyt Helsingin ripeimpien ruokatoimitusten lähtöpiste.

Lue lisää

Kavall on ruotsalainen verkkoruokakauppa, jonka ensimmäinen myymälä avattiin Tukholmassa toukokuussa 2021. Nyt toimintaa on laajennettu Ruotsin suurimpiin kaupunkeihin, Osloon sekä Tampereelle ja Helsinkiin Suomessa. Helsingin uusi myymälä on nyt avattu Kevan omistamiin tiloihin Ruoholahdenkadulla. 

 Lähinnä Helsingin eteläisen ja läntisen kantakaupungin tilauksia joka päivä klo 7-23 toimittava myymälä avattiin huhtikuussa Kevan omistaman Ruoholahdenkatu 8:n katutasoon. Tilaa hallitsevat myymälähyllyt ja isot kylmälaitteet, joista löytyy jo yli 1600 tuotteen jatkuvasti kasvava valikoima. Muut henkilöstön tarvitsemat tilat, kuten toimisto- ja sosiaalitilat on sijoitettu alakertaan. 

 Paras vuokranantaja ikinä

 Vaikka toiminta on ollut käynnissä vasta vähän aikaa, on yhteistyön vuokraisännän kanssa havaittu jo toimivan saumattomasti.

– Kaikki onnistuu, Keva vastaa meille heti ja myös hoitaa asiat nopeasti. Kun myymälätilan sähköissä ilmeni ongelmia, saimme avun viipymättä ja kiinteistö uusi osan sähkövedoista, ettei ongelma myöskään toistu – meillähän on paljon isoja kylmälaitteita. Myös kierrätettävää pahvijätettä syntyy runsaasti. Onneksi vuokraisännältä löytyi hyvää tahtoa ja halua auttaa meitä sen käsittelyssä. Olemme myös saaneet hyvin joustavasti hyödyntää näkyvyyttämme kiinteistön katujulkisivussa, kertoo Kavallin markkinoinnista Suomessa vastaava Suvi Roine.

– Myös sopimusneuvotteluissa meille luvattu aikataulu ei pelkästään pitänyt, vaan tilat valmistuivat käyttöömme jo etuajassa. Paras vuokranantaja ikinä, kiteyttää Suomen maajohtaja Carl Tilgmann.

Kavallin markkinointivastaava Suvi Roine

Avainhenkilöinä lähetit 

 Helsingin asiakaskunnassa korostuvat 25–45-vuotiaat sekä kaikenikäiset tottuneet verkko-ostajat. Helppo tilaus ja ultranopea 10 minuutin toimitus kaupasta kotiin ovat hyödyksi kenen tahansa arjessa.  

Palvelun onnistumisen kannalta avainasemassa ovat asiakkaan ostoskorin myymälässä kokoavat keräilijät sekä sähköpyörillä kiitävät lähetit. Kavallin lähetit ovat koko muun henkilökunnan tavoin työsuhteessa. Työehtosopimuksen mukaisen palkan lisäksi myös lähettien sähköpyörät ja työvaatteet tulevat työnantajalta. Kavallille onkin lyhyessä ajassa syntynyt hyvä ja toimiva työyhteisö, jossa yhteyttä pidetään myös työajan ulkopuolella. Työhyvinvointi näkyy myös asiakaspalautteessa. Kavallin tilausappiin on ehdotettu jopa tippitoimintoa lähettien palkitsemista varten. 

Kopoti kopoti kopotikoi!

Nimi Kavall tulee ruotsin sanasta kavalleri eli ratsuväki, joka  – kuten tiedämme – tulee aina oikeaan aikaan paikalle. Hauska ratsuväki-idea on jalkautettu jopa lähettien käyttämään kalustoon. Kun lähetti liikkuu kaupungilla, voi tarkkakorvainen ohikulkija kuulla kavion kopsetta. 

Sulje

Toimitilojen vuokraaja arvostaa asiantuntevaa ja joustavaa palvelua

21.04.2022

Kevan pitkäaikainen vuokralainen Nord Pool Finland Oy viihtyy Kevan vuokralaisena. Joustavuus, asiantuntevuus ja aito kiinnostus vuokralaisiin nousevat esiin, kun vuokralaiselta kysyy tuntemuksia Kevasta vuokranantajana.

Lue lisää

Nord Pool Finland Oy on ollut Kevan vuokralaisena Espoon Keilasatama 5 K Oy:ssä vuodesta 2016 asti. Alun perin yritys hakeutui Keilasatamaan sen sijainnin ja kiinteistön palveluiden vuoksi.

– Sijainti ja kiinteistön palvelut olivat mielestämme loistavia. Talossa on lounasravintola, kokoustilat ja kuntosali. Liikenneyhteydet ovat myös erittäin hyvät, Nord Pool Finland Oy:ssä PDI Administratorina työskentelevä Kay From selventää.

Tällä hetkellä 16:ssa eri maassa toimiva Nord Pool ylläpitää Euroopan johtavaa sähkömarkkinaa. Se kehittää ja ylläpitää sähkökaupankäyntiä varten suunniteltuja järjestelmiä asiakkailleen.  Nord Pool Finland Oy on Kevan pitkäaikainen asiakas: ennen Keilasatamaa se oli 11 vuotta vuokralla Ruoholahdenkatu 8:ssa.

– Keva on mielestämme erittäin hyvä vuokranantaja. Yhteyshenkilöt ovat aidosti kiinnostuneita vuokralaisista ja heidän toiveitaan kuunnellaan, From kertoo.

Keilasataman kiinteistömanageri Harri Sutinen saa myös osakseen kehuja.

– Harri on erittäin hyvä kiinteistömanageri. Kiinteistöä hoidetaan hyvin ja mahdollisista muutostöistä tiedotetaan aina ajallaan. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin ja palvelu pelaa, kun kysymme kaikenlaisia ihmeellisiä kysymyksiä, From kuvaa.

Keilasataman vuokrauksesta vastaava kiinteistövarallisuuspäällikkö Jaana Tirkkonen on myös tyytyväinen kiinteistön managerointiin, joten sinänsä Kay Fromin positiivinen palaute ei yllättänyt.

– Myös muilta vuokralaisilta on tullut hyvää palautetta kiinteistöasioiden onnistuneesta hoidosta, Tirkkonen tarkentaa.

Nord Pool Finland Oy

Kevan Keilasataman vuokralainen Nord Pool Finland Oy kokoontuneena uusiin tiloihin

Nord Pool Finland Oy uusi hiljattain vuokrasopimuksensa Kevan kanssa. Vuokrausprosessi sujui Kay Fromin mukaan tälläkin kertaa erittäin joustavasti. Tällä kierroksella parasta Fromin mukaan oli erittäin asiantunteva ja mukava vuokraukseen liittyvä keskustelu, jossa päästiin hyvään lopputulokseen.

Vuokralaisten viihtyvyys on Kevalle tärkeää. Sen vuoksi joustavuus on tärkeä elementti vuokrausprosesseissa. Tilatarpeita kuunnellaan ja tilojen muuntojoustavuutta pohditaan tarpeen tullen. From kertoo, että Nord Pool Finland Oy:n käytössä on toimivat tilat, koska se sai suunnitella hybriditoimiston yhdessä Kevan kanssa.

Erityisiä kehitystoiveita talon palveluiden suhteen ei Nord Pool Finland Oy:lla ole.

– Talon palvelut ovat koko ajan kehittyneet ja meidän toiveitamme kuunnellaan, From tähdentää.

Jaana Tirkkonen on iloinen, että Nord Pool Finland Oy on viihtynyt Kevan vuokralaisena.

– Vuokralaisten tyytyväisyys on minulle tärkeää ja haluan kuunnella heidän toiveitaan, Tirkkonen selvittää.

Espoon Keilasatama 5 K Oy

Espoon Keilasatama 5 K Oy sijaitsee Keilaniemen parhaalla paikalla metroaseman läheisyydessä

 

Keilasatama on tyylikäs ja laadukas toimistotalo, joka sijaitsee Keilaniemen parhaalla paikalla metroaseman läheisyydessä. Sieltä löytyy kuntosali, erillisveloituksella personal trainer -palvelut, ravintola ja kahvila. Lisäksi kohteeseen on rakenteilla ulkokuntosali. Keilasataman tilat ovat tällä hetkellä pääosin vuokrattu, mutta tilojen vapautumista kannattaa aika ajoin käydä seuraamassa sivuillamme https://toimitilat.keva.fi/.

 

Sulje

Hotellin uudistamisessa riittää projektia monelle - Tampereen Ilveksen peruskorjaus alkaa

01.12.2020

Tampereella sijaitseva Original Sokos Hotel Ilves menee joulukuussa kiinni, kun vuoden kestävä peruskorjaus käynnistyy. Kaupungin maamerkki uudistetaan läpikotaisin, millä varmistetaan sen houkuttelevuutta myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hotelli Ilves on yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista ja siksi sen uudistaminen kiinnostaa laajasti. Kyseessä on Kevan ja hotellia operoivan Sokotelin osalta yhteisesti kymmenien miljoonien investointi.

Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Hankkeella on iso työllistävä vaikutus erityisesti Pirkanmaalla.

– Tätä on aktiivisesti suunniteltu puolitoista vuotta. Näin laaja uudistushanke vaatii todella monipuolisen joukon ammattilaisia liittyen suunnitteluun, purkamiseen, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sähkötöihin, sisustukseen, maalaukseen jne. Työmaavaiheessa on ainakin sata eri ammattilaista töissä, kertoo kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson Kevasta.

Kuva: Sokotel Oy

 

Ilves on eläkesijoittajalle sopiva kohde: siinä yhdistyvät pitkä omistus, vakaa tuotto sekä luotettava ja pitkäikäinen vuokralainen. Kohde on yksi kahdeksasta Kevan kokonaan tai osittain omistamasta hotellikiinteistöstä.

– Hotelli Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius sanoo.

Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä, sillä se on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin.

– Vappujäynänä ja aprillipäivän pilana Ilves-hotellin katolla olevaa isoa nimeä on yritetty vaihtaa ainakin Tapparaksi, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä tietääkseni konkreettisesti onnistunut – lehdessäkin näitä kuvamanipulaatioita on kyllä esiintynyt, Leeni Andersson naurahtaa.

Sokotelin tiedote

Sulje

Turun ammattikorkeakoulu Linnankadun taidekampuksen päävuokralaiseksi

05.12.2019

Turun ammattikorkeakoulu on solminut jatkovuokrasopimukset Kevan omistamista Linnankadun taidekampuksen tiloista.

Lue lisää

Vuokrasopimukset koskevat Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä osoitteessa Linnankatu 54-60. Turun konservatorion toimintaa jatkava Turun musiikinopetus Oy (TMO) jatkaa tiloissa AMK:n alivuokralaisena. Turun konservatorion toiminta ja Sigyn-salin palvelutarjonta jatkuvat ennallaan.

– Ensimmäistä kertaa Turun AMK:n Taideakatemian historiassa kaikki esittävien taiteiden ja musiikin koulutukset tulevat olemaan saman katon alla, kun sirkuskoulutus siirtyy Linnankadulle Sepänkadulta vuoden 2020 aikana, iloitsee Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen. Uusi tilaratkaisu mahdollistaa Turun AMK:n taidekoulutuksen pitkäjänteisen kehittämisen.

– Olemme iloisia, että hyvä yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa Taideakatemian ja konservatorion kiinteistöissä jatkuu, Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen sanoo. – Sijainti ja puitteethan ovat kulttuurille mitä mainioimmat. Ammattikorkeakoulun suunnitelmat myös tukevat alueen kehittymistä, hän lisää.

Kuvassa (vasemmalta) kiinteistöpäällikkö Markus Forsten, Turun AMK, rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen, Turun musiikinopetus Oy, kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen, Keva, koulutusjohtaja Timo Tanskanen, Turun AMK:n Taideakatemia.

 

– Aurajoen vanhan telakka-alueen uudistaminen eläväksi kaupunkikulttuurin kodiksi on ollut Kevalle pitkäjänteisenä ja vastuullisena kiinteistönomistajana koko ajan tärkeää, Moilanen kertoo. – Alueen uudistamista 1990-luvulla voidaan pitää jo sinällään kulttuuritekona: silloisesta hylätystä telakka-alueesta on rakentunut yksi Turun hienoimmista kulttuurikokonaisuuksista. Keva omistaa Turussa yhteensä viitisentoista rakennusta, joista suurin osa on Länsirannan kaupunginosassa.

– Vuokravastuun ottaminen Turun AMK:lle molemmista kiinteistöistä antaa mahdollisuuden elävöittää aluetta myös palveluiden kautta ja tuoda nykyistä vahvemmin ja monipuolisemmin esille Turun AMK:n ja TMO:n toimintaa esittävän taiteen osalta, kertoo Turun AMK:n kiinteistöpäällikkö Markus Forstén.

Tehdyt tilaratkaisut mahdollistavat tiiviin yhteistyön Turun AMK:n ja TMO:n välillä

Turun kaupunki on perustanut Turun musiikinopetus Oy:n (TMO). Yhtiöön siirtyy 1.1.2020 liikkeenluovutuksella Turun konservatorion ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus sekä Turun seudun musiikkiopiston taiteen perusopetus.

– On hienoa, että Turun konservatorion ja musiikkiopiston vilkas toiminta voi jatkua tutuissa tiloissa Linnankadulla ja Mestarinkadulla. Turun konservatorio on ollut Linnankatu 60:n tilojen käyttäjänä vuodesta 1994 asti, jolloin Keva toteuttama peruskorjaus valmistui. Uutta mielenkiintoista virtaa ja pöhinää on luvassa, kun AMK:n sirkuksen koulutus muuttaa muiden esittävien taiteiden seuraan Linnankadulle, Turun konservatorion ja musiikkiopiston rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen toteaa.

– Nyt solmitut sopimukset varmistavat, että musiikki soi ja taide kukoistaa Varvintorin ympäristössä vähintään pitkälle 30-luvulle, Moilanen iloitsee.

Sulje

Keva rakennuttaa korkeatasoisen konferenssihotellin Kööpenhaminaan

21.11.2017

Keva ja tanskalainen eläkeyhtiö AP Pension rakennuttavat yhdessä konferenssihotellin Kööpenhaminaan. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2020.

Lue lisää

Korkeatasoinen konferenssihotelli rakennetaan kehittyvälle Nordhavnin alueelle. Sen vuokralaiseksi tulee pitkällä vuokrasopimuksella Comwell A/S, ja sen kehittää tanskalainen kiinteistökehittäjä KPC. Hotelli on Comwellin ensimmäinen Kööpenhaminassa.

Rakentaminen aloitetaan vuonna 2018 ja hotelli valmistuu vuonna 2020. Rakennukseen tulee 25 000 neliötä, 493 huonetta ja 18 neuvottelutilaa. Lisäksi tiloihin kuuluu ravintola ja baari.

Konferenssihotelli on hyvä sijoituskohde Kevalle, jonka tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussa.

– Hotelli tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Keva omistaa kokonaan tai osittain jo yhdeksän hotellia sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa, ja Kööpenhaminan konferenssihotellista tulee kymmenes, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

– Nordhavnin alue Kööpenhaminassa on erinomainen paikka uudelle konferenssihotellille. Alue kehittyy kovaa vauhtia, meri on lähellä ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Lisätietoja:

Petri Louhio
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Sulje

Keva rakennuttaa Marriott-hotellin Tampereelle - vahva vetovoimatekijä

14.11.2017

Keva rakennuttaa Tampereelle Suomen ensimmäisen Courtyard by Marriott -hotellin. Sopimus urakoinnista ja vuokrasopimus allekirjoitettiin torstaina. Hotellin odotetaan tuovan valtavasti uusia mahdollisuuksia sekä Tampereelle että koko Suomelle.

Lue lisää

Tampere-talolla on haaveiltu naapurissa olevasta hotellista alusta asti. Kansainvälisten tapahtumien saamisessa hotellin puuttuminen on usein ollut ratkaiseva kynnys.

– Tämä on meille mieletön mahdollisuus saada uusia, isoja asiakkaita. Marriott on maailman suurin hotelliketju, jolla on yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta, ja sen saaminen Tampereelle kasvattaa koko Suomen vetovoimaa, hehkuttaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuus sijoittaa Suomeen ensimmäiseen Marriott-hotelliin tarjoutui Kevalle viime kesänä.

–  Meillä on jo entuudestaan kiinteistösijoituskohteita Tampereella ja olemme harkiten etsineet uusia mahdollisuuksia. Tampere-talon, yliopiston ja rautatieaseman läheisyys ja kaupunginosan kehitysnäkymät tukevat hotellin liiketoimintaa hyvin. Erityisesti Tampere-talon ja hotellin synergiaedut tulevat olemaan merkittävät, sanoo kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen Kevasta.

– Keva tullee tässäkin kohteessa olemaan pitkäaikaisena kiinteistön omistajana, mutta myös yhteistyökumppanin ja kehittäjän roolissa Odyssey Groupin, Marriott-brändin ja Tampere-talon kanssa.

Kevan salkunhoitaja Petri Louhion mielestä uuden toimijan saaminen Suomen markkinoille kertoo Tampereen ja koko Suomen hotellimarkkinan vahvuudesta ja kiinnostavuudesta.

– Uskomme, että Tampere-talon yhteydessä olevasta hotellista tulee menestys, Louhio toteaa.

Keva rakennuttaa hotellin Tampereen kaupungilta ostamalleen tontille. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja sen arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2019. Hotellin rakentaa SRV ja vuokralaiseksi tulee hollantilainen Odyssey Hotel Group. Hotellin brändinä on Courtyard by Marriott, joka on Marriott-ketjun suurin brändi. 6000 Marriott-hotellista yli 1000 kuuluu sen alle. Hotellin pinta-ala on noin 9000 neliötä ja siihen tulee 11 kerrosta ja 229 huonetta. Rakennus suunnitellaan niin, että se sopii yhteen sekä ympäristönsä että Tampere-talon kanssa.

Keva on kohteen ainoa sijoittaja. Sillä on viisi muutakin suoraan omistettua hotellia, muun muassa Original Sokos Hotel Ilves Tampereella. Lisäksi Keva omistaa useita hotelleja yhteissijoitusten kautta.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, sillä se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteemme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio sanoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 50,8 miljardia euroa, josta 6,2 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva
petri.louhio(at)keva.fi
040 868 0374

Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, Keva
petri.suutarinen(at)keva.fi
0400 330 322

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo
paulina.ahokas(at)tampere-talo.fi
03 243 4100

Sulje

Työpaja uudistuu

19.09.2017

Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13 kiinteistössä perusparannushanke on parhaillaan käynnissä. Hankkeen tavoitteena on kiinteistön arvon säilyttäminen ja nostaminen vuokrattavuutta parantamalla.

Lue lisää

Tavoitteena on myös päivittää kiinteistö niin talotekniikaltaan kuin sisätilojen ilmeeltäänkin vastaamaan nykyaikaisen toimistotalon vaatimuksia. Toimistotilat muutetaan avaraksi, nykyaikaiseksi monitilatoimistoksi. Toimistotilojen suunnittelussa on panostettu nykyvaatimusten mukaiseen muunneltavuuteen, viihtyisyyteen, tehokkuuteen ja laatuun. Kaikki yhteiskäytössä olevat neuvottelutilat, auditorio, kuntosali ja ravintola saavat uuden ilmeen.

Perusparannushanke etenee kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisessä toimistotilat toteutetaan kiinteähintaisena urakkana. Tässä vaiheessa pääurakoitsijana on toiminut Rakennus Oy Wareco. Toisessa vaiheessa yhteiskäyttötilat toteutetaan projektinjohtopalveluna, jossa projektin johdosta vastaa Jemino Oy. Rakennuttajakonsulttina hankkeessa toimii Rakennuttajatoimisto Demaco Oy. Hankkeen on määrä valmistua 1.4.2018 mennessä.

Suunnittelu ja 3D-visualisointi osana hanketta
Capture Design osallistui projektiin visuaalisen esitys- ja markkinointimateriaalin tuottajana. Kiinteistön yhteiskäyttöisten neuvottelutilojen ja ravintolatilojen sisustussuunnittelusta vastasi Kakadu Oy.

Erityisen hienot 3D-kuvat ovat herättäneet kiinnostusta. ”Mielenkiintoinen sommitelma ja harkittu kuvakulma ovat kiinteistön ennakkomarkkinoinnissa ratkaisevassa roolissa. Visualisoinnit toteutettiin yksityiskohtaisesti suunnittelijan laatimia työpiirustuksia noudattaen, jolloin monimuotoinen suunnitelma voitiin havainnollistaa projektin eri osapuolille yksityiskohtia myöten. 3D-mallissa myös erinäiset valaistusratkaisut ja luonnollinen valo saatettiin esittää todenmukaisesti.” -kuvaillaan asiaa Capture Designin blogissa.

Työpajalla on vielä vapaata toimistotilaa jäljellä. Ota yhteyttä, mikäli haluat toimistosi tänne >

 

Sulje

Uusia erikoisliikkeitä Hämeenlinnaan

27.02.2017

Kauppakeskus Goodmanin liiketarjonta täydentyy: Toukokuussa Goodmanissa avautuu monipuolinen urheiluliike Stadium ja syksyllä Luhdan uusi konseptimyymälä Luhta Brand Store Kids ja aikuiselle naiselle suunnattu Your FACE -myymälä.

Lue lisää

Stadiumin tiloja rakennetaan parhaillaan kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Stadium on asiakkaiden kovasti toivoma ja odottama toimija Goodmaniin ja konseptillaan täydentää hienosti nykyistä kauppakeskuksen urheiluväline ja -muotivalikoimaa. Avajaisia vietetään toukokuussa 2017. Goodmanin myymälä on Stadiumin Suomen 26. myymälä.

Sopivasti koulun alkuun avautuu ensimmäisenä Suomessa Luhdan uusi konsepti Luhta Brand Store Kids, jonka valikoima on suunnattu lapsille ja nuorille. Myöhemmin syksyllä toiseen kerrokseen avautuu kauan odotettu naisten vaatteiden erikoismyymälä Your FACE. Ennestään Luhdalla on Goodmanissa Top Sport – myymälä ja Luhta Brand Store, jotka
jatkavat nykyisissä tiloissaan.

Kauppakeskus Goodman avattiin lokakuussa 2014. Goodmanissa on 65 liikettä ja vuokrattavaa pinta-alaa 26 000 m2. Keskuksen on rakennuttanut ja rakentanut NCC. Kiinteistön omistaa Keva ja Goodmanin kaupallisesta johtamisesta vastaa Realprojekti Oy

Kauppakeskus Goodman >>

Sulje

RTC Vahanen Turku Oy Veistämönaukion KOy Turun Pakkarinpuiston suurimmaksi vuokralaiseksi

16.01.2017

Rakennusalan asiantuntijayritys RTC Vahanen Turku Oy vuokraa Turun WTC-talona tunnetusta Koy Turun Pakkarinpuistosta uudet toimitilat 1.9.2017 alkaen. Samalla Vahasesta tulee kiinteistön suurin vuokralainen. Kaksi toimistorakennusta käsittävän kiinteistön omistaa kokonaisuudessaan työeläkevakuuttaja Keva.

Lue lisää

Vuokrattavat tilat ovat pinta-alaltaan noin 750 m2 ja ne käsittävät lähes koko kolmannen kerroksen yhdyskäytävineen. Lisäksi Vahasella on optio vuokrata noin 300 neliötä lisää tilaa kiinteistöstä toiminnan edelleen laajentuessa.

Vahasen vuokraamat tilat peruskorjataan ennen käyttöönottoa LVISA-tekniikan osalta nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään koko kiinteistön energiateknisiin ratkaisuihin.

Peruskorjauksen rakennuttamis- ja valvontakonsultoinnista vastaa RTC Vahanen Turku Oy.

”Tämä on meille erinomainen mahdollisuus nostaa liiketoimintamme profiili ja laajuus kokonaan uudelle tasolle yhteistyössä ammattimaisen kiinteistönomistajan kanssa. Uusien toimitilojen myötä parannamme myös henkilökunnan työskentelyolosuhteita ja työviihtyvyyttä merkittävästi”, kertoo RTC Vahanen Turku Oy:n toimitusjohtaja Seppo Merimaa.

”RTC Vahanen Turku Oy tulee olemaan meille sekä merkittävä vuokralainen että tärkeä yhteistyökumppani. Koy Turun Pakkarinpuisto koostuu kahdesta hienosta talosta upealla paikalla Aurajoen rannalla ja nyt ne ollaan ottamassa arvoiseensa käyttöön. Toivon, että voimme tehdä Vahasen kanssa yhteistyötä myös jatkossa, kun kohteen konsepti, tilat ja tekniikka päivitetään 2020-luvulle. Konseptin päivityksen yhteydessä taloja 90-luvulta hallinnut WTC-brändi vaihtuu uuteen, tuoreempaan ilmeeseen.”, sanoo Kevan kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen.

Keva omistaa Turussa viitisentoista rakennusta; yli 400 asuntoa, Pakkarinpuiston toimistotalot, Turun Konservatorion ja Taideakatemian rakennukset, Stockmannin tavaratalon ja historiallisen Auran Panimon sekä muita toimistorakennuksia. Kevan kiinteistöistä suurin osa sijaitsee Länsirannan kaupunginosassa.

Vahanen-yhtiöihin kuuluva RTC Vahanen Turku Oy on rakennusalan asiantuntijayritys, joka palvelee asiakkaitaan Turun, Salon ja Porin alueella. Yhtiö on asuin- ja liikekiinteistöjen sekä julkisten rakennusten uudis- ja korjausrakentamisen ja ylläpitopalveluiden asiantuntija. Yhtiö työllistää yli neljäkymmentä asiantuntijaa.

RTC Vahanen Turku Oy:n keskeisiä palveluita ovat rakennus-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, rakennusfysikaalinen suunnittelu, sisäilmasuunnittelu, kuntoarviot sekä rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien kuntotutkimukset, energian taloudelliseen käyttöön ja uusiutuvan energian käyttöön liittyvät palvelut sekä kiinteistöjohtaminen ja kiinteistökehitys.

Lisätietoja antavat:

Seppo Merimaa, Toimitusjohtaja, RTC Vahanen Turku Oy, puh. 050-5271886
Jaron Moilanen, Kiinteistöpäällikkö, Keva, puh. 040-7599649

Sulje

Kallaveden konttuurissa uusia toimistotiloja

13.01.2017

Kevan omistama toimistorakennus Kuopion Kirkkokatu 1:ssä on saanut uuden nimen – Kallaveden konttuuri.

Lue lisää

Uuden nimen lisäksi rakennus on kokenut pienen muodonmuutoksen. Toinen kerros on kokonaan uudistettu monikäyttäjäkerrokseksi. Uudistetuissa tiloissa on vuokrattavana erikokoisia toimitiloja 25 neliöstä 130 neliöön. Isompia, jopa yli 700 neliön tiloja on muissa kerroksissa. Kokonaisuudessaan rakennuksessa on vuokrattavaa tilaa noin 4 600 neliötä. Peruskorjaus talossa on tehty vuonna 1999.

Kallaveden Konttuuri tarjoaa vuokralaisyrityksilleen kaikki nykyaikaisen toimistokeskuksen palvelut. Palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa aulapalvelu, ravintola- ja catering-palvelut, neuvottelutilat, sosiaalitilat, kuntosali, suihku- ja pukuhuonetilat, vartiointi/turvallisuus sekä ympäristö- ja kiinteistöhuolto.

Kallaveden konttuurin perinteikäs vuonna 1950 valmistunut rakennus sijaitsee Kallaveden rannalla lähellä satamaa ja kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Rakennus tunnetaan osuustukkukaupan talona. Tässä talossa on rakennettu suomalaista hyvinvointia vuosikymmenien ajan.

Lisätietoja tiloista www.kallavedenkonttuuri.fi

Keva omistaa Kuopiossa myös kauppakeskus Minnan ja Iso Ceen. Lisäksi Kevalla on Kuopiossa kolme asuintaloa.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Antero Hytönen, p. 020 614 2312

Kevan toimitilat: toimitilat.keva.fi
Kevan asunnot: asunnot.keva.fi

Sulje

Clarion-hotelli avattiin Aviapoliksessa

14.11.2016

Hurjaa vauhtia kasvavalle Aviapoliksen alueelle on avattu uusi Clarion Hotel Helsinki Airport. Kevan omistamassa kiinteistössä toimivan hotellin avajaisia juhlittiin viime viikolla.

Lue lisää

Aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä sijaitsevan hotellin rakentaminen aloitettiin kesällä 2015. Rakentajana toimi Skanska.

– Keskeinen sijainti on sijoittajan näkökulmasta äärimmäisen tärkeässä roolissa. Hotellisijoittaminen sopii hyvin eläkesijoittajan salkkuun pitkän ja vakaan kassavirran ansiosta. Kevan suorista kiinteistösijoituksista noin 9 prosenttia on hotellikiinteistöissä, kertoo salkunhoitaja Petri Louhio Kevasta.

Projektissa oli omat haasteensa, sillä muun muassa vuokralainen vaihtui kesken kaiken. Hotelli päästiin kuitenkin avaamaan aikataulussa.

– Skanska on erittäin ammattitaitoinen rakentaja, joka ansaitsee kiitokset tästä projektista, Louhio toteaa.

Clarion Hotel Helsinki Airportiin ryhdyttiin ottamaan varauksia jo tammikuussa. Clarion Hotels Finlandin Area General Manager Inari Lehtisen mukaan hotellissa on riittänyt sekä yöpyjiä että kokousvieraita.

– Ensimmäiset asiakkaat ovat olleet niin vapaa-ajan matkustajia kuin liikematkustajiakin, ja ravintolassa on käynyt hotellivieraiden lisäksi myös paikallisia asukkaita. Nopea junayhteys lentokentälle on kerännyt kovasti kehuja, Lehtinen kertoo.

Avajaishumun jälkeen hotelli jatkaa normaalia arkeaan. Luvassa on lokakuussa startanneiden brunssin ja after workien lisäksi muun muassa erilaisia tapahtumia taidenäyttelyistä stand-upiin.

Lisätietoja:
Petri Louhio, p. 040 868 0374, petri.louhio@keva.fi
Inari Lehtinen, p. 050 303 8560, inari.lehtinen@choice.fi

Sulje

Kevan kiinteistöön Aviapolikseen tulee Clarion Airport -hotelli

11.12.2015

Clarion Hotel Helsinki Airport -hotellin rakentaminen on käynnissä, 8-kerroksisen hotellin rakennustöistä vastaa Skanska. Hotellin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto SARC. Clarion Hotel Helsinki Airport panostaa hotellihuoneiden lisäksi ravintolatarjontaan sekä kokous- ja kongressitiloihin. Hotelliin rakennetaan 10 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu 260 vierasta.

Lue lisää

Clarion Hotel Helsinki Airport

Kevan omistamaan hotellikiinteistöön Vantaan Aviapolikseen avataan lokakuussa 2016 Clarion-hotelli, jossa on 258 huonetta. Clarion-ketjun omistaa norjalainen Nordic Choice Hotels, jolla on Pohjoismaissa ja Baltiassa yhteensä 183 Clarion-, Comfort- ja Quality-hotellia. Hotelleista 150 on Ruotsissa ja Norjassa.

Ketjun hotellien lukumäärä kasvaa 185:een, kun Helsinki-Vantaalle valmistuu lentokenttähotelli ja Jätkäsaareen 16-kerroksinen tornihotelli.

Choice-ketju pitää itseään pohjoismaiden toiseksi suurimpana hotelliketjuna Scandicin jälkeen. Se ilmoittaa liikevaihdokseen noin miljardi euroa vuodessa.

– Aviapolis ja Jätkäsaaren rakennettava hotelli ovat ensimmäisiä Clarioneita Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hotelli on Clarionin kaltainen merkittävä ja laadukas brändi. Nordic Choice Hotels on puolestaan ammattitaitoinen ja vahva vuokralainen, sanoo Kevan salkunhoitaja Petri Louhio.

– Hotelli on Kevalle hyvä sijoituskohde, koska se tuo pitkän ja vakaan kassavirran. Tavoitteenamme on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussamme. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja, Louhio kertoo.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 43,2 miljardia euroa, josta lähes 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, joista noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea.

Lisätietoja

Salkunhoitaja Petri Louhio, Keva, puh. 020 614 2365, petri.louhio@keva.fi

Sulje

Keva rakennuttaa hotellin Aviapolikseen

01.06.2015

Keva on ostanut Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä tontin Vantaan Aviapoliksesta. Tontille nousee 8-kerroksinen korkeatasoinen hotelli. Keva ja Skanska ovat sopineet hotellin rakentamisesta. Kohde sijaitsee Aviapoliksen aloituskorttelissa osoitteessa Karhumäentie 5 Aviapoliksen juna-aseman vieressä. Hotellin on suunniteltu avautuvan 2016 marraskuussa.

Lue lisää

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat tulee vastaamaan hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström: ”Suomen nopeimmin kasvavan yrityskeskittymän yli 20 000 työntekijää, alueen tulevat 16 000 asukasta sekä lentokentän miljoonat liikematkustajat ovat uusi ja tärkeä markkina-avaus kokous- ja ravintolatarjontaamme”. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo, että Keva haluaa olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin ovat erinomaiset.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmaan ja -aikatauluun. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta”, hän toteaa.

”On hienoa, että Aviapolis Aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät tällä hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Hotelli on hyvä sijoituskohde sen tuoman pitkän ja vakaan kassavirran vuoksi. Kevan tavoitteena on lisätä hotellikiinteistöjen osuutta sijoitussalkussaan. Kiinteistösijoittaminen turvaa osaltaan kuntatyöntekijöiden eläkevaroja.

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 45,2 miljardia euroa, josta 7 % on pääasiassa suomalaisissa kiinteistöissä. Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, josta noin puolet on vuokra-asuntoja ja puolet toimitiloja eri puolella Suomea. Keva hajauttaa sijoitukset osake-, korko-, hyödyke- ja kiinteistömarkkinoille sekä rahastoihin ja pääomasijoituskohteisiin. Hajautuksen avulla vähennetään sijoituksiin liittyviä riskejä, Suutarinen kertoo.

Lisätietoja:

Lentoasemakiinteistöt Oyj, hankekehitysjohtaja Juha Jaakola, puh. 040 864 4366, juha.jaakola[at]lak.fi

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950, jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Keva, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 020 614 2493, petri.suutarinen[ak]keva.fi

Lentoasemakiinteistöt Oyj on lentoasemaympäristöissä toimiva kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille. Lentoasemakiinteistöt Oyj:n merkittävin kehityshanke on tällä hetkellä uudenlaisen työ- ja asuinalueen, Aviapolis Aseman, kehittäminen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitusomaisuus on noin 45,2 miljardia euroa (31.3.2015). Kevan palveluksessa on noin 550 henkilöä.

Sulje